avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura neplatita de trei ani
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura neplatita de trei ani

Buna ziua!
Rugaminte! Care este perioada in care se prescrie o factura neplatita, intre doua societati comerciale? Daca se poate si care este baza legala de prescriere!
Cel mai recent răspuns: PaulHaiducu , utilizator 16:03, 20 Ianuarie 2014
Codul civil:

Art. 2.500 Obiectul prescriptiei extinctive
(1) Dreptul material la actiune, denumit in continuare drept la actiune, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost exercitat in termenul stabilit de lege.
(2) In sensul prezentului titlu, prin drept la actiune se intelege dreptul de a constrange o persoana, cu ajutorul fortei publice, sa execute o anumita prestatie, sa respecte o anumita situatie juridica sau sa suporte orice alta sanctiune civila, dupa caz.

Art. 2.501 Prescriptibilitatea dreptului la actiune
(1) Drepturile la actiune avand un obiect patrimonial sunt supuse prescriptiei extinctive, afara de cazul in care prin lege s-ar dispune altfel.
(2) De asemenea, in cazurile anume prevazute de lege, sunt supuse prescriptiei extinctive si alte drepturi la actiune, indiferent de obiectul lor.

Art. 2.517 Termenul general de 3 ani
Termenul prescriptiei este de 3 ani, daca legea nu prevede un alt termen.
Multumim!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia extinctiva si calitate procesuala activa bog33 bog33 buna ziua si va rog cu un sfat daca se poate in 2006 am luat de la o banca credit cu buletinul 26000 lei, nevoi pers pe 10 ani cu o rata de 470lei si am ... (vezi toată discuția)
Executare contestatie morocanel41 morocanel41 Buna dimineata, din experienta dvs dnelor/dnilor avocati as vrea sa stiu daca fac contestatie la executare silita la un credit facut acum 7 ani in calitate de ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii intretinere teisoara teisoara Buna ziua, va rog daca se poate un raspuns cu privire la faptul ca datoriile restante mai vechi de trei ani si pt.care nu s-a incercat recuperarea lor se ... (vezi toată discuția)