avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare contestatie
Discuție deschisă în Executare silită

executare contestatie

Buna dimineata,
din experienta dvs dnelor/dnilor avocati as vrea sa stiu daca fac contestatie la executare silita la un credit facut acum 7 ani in calitate de girant ce sanse am pot anula aceasta ?
Mentionez ca nu m-am folosit de banii din acel credit ci doar titularul,de ce nu se indreapta executarea doar spre el? pot sa invoc prescriptia?
Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
morocanel41, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:00, 8 Septembrie 2014
Avand in vedere lipsa de detalii,este hazardat a emite raspuns concret
Exista posibilitatea ca beneficiarul creditului sa fi invocat starea de insolvabilitate,motiv pentru care creditorul a inteles sa se indrepte cu pretentii impotriva girantului
Obiectul prescriptiei extinctive il reprezinta ceea ce se stinge prin prescriptie, daca nu a fost exercitat in termenul prevazut de lege, este dreptul material la actiune
Dreptul la actiune reprezinta demersul creditorului desfasurat cu scopul de a constrange o persoana=debitor,girant, cu ajutorul fortei publice, sa execute o anumita obligatie asumata ,sa respecte o anumita situatie juridica sau sa suporte orice alta sanctiune civila, după caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neplatita de trei ani PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Rugaminte! Care este perioada in care se prescrie o factura neplatita, intre doua societati comerciale? Daca se poate si care este baza legala de ... (vezi toată discuția)
Cum invoc legea prescriptiei in cerere cu valoare redusa? Malik1555 Malik1555 Buna ziua,o firma de recuperare creante mi-a facut un dosar la judecatorie,am primit acasa si un formular care eu tb sa-l completez in 30 de zile,ultima plata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, Mihai Pop Mihai Pop Ce se intelege prin termenul ,,prescriptie extinctiva,,? Multumesc (vezi toată discuția)