Lucrez de 7 luni la o societate, de cand m-am angajat nu am primit contractul de munca (l-am solicitat de mai multe ori), sigur sunt angajat ca eu m-am inregistrat in Revisal, angajatorul nu stia. In aceasta societate niciodata nu s-a tinut cont ca o cerere sa primeasca numar de inregistrare si ma intereseaza daca eu vreau sa plec prin demisie si ei nu o iau in considerare, nu am dovada ca am predat-o, ce pot face?
Pot sa mai depun si in alta parte cererea de demisie?
Prin posta-scrisoare cu valoare declarata,nota de inventar si confirmare de primire..Pe nota de inventar mentionati continutul plicului-demisie salariat ...incepand cu data de....
Demisia nu trebuie sa poarte titulatura de cerere ci demisie.
Cererea de demisie se depune la angajator ... prin depunerea la registratura sau prin posta cu confirmare de primire ... refuzul acestuia de a va inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba si constituie contraventie sanctionata de catre ITM.
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........
Prin urmare, intrucat angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul.
Mii de multumiri pentru raspunsuri, mai am o intrebare.
Sunt angajat ca vanzator si daca plec as dorii un inventar, daca nu vor sa-mi dea scris ca este bine in urma inventarului ce pot sa fac?
De 7 luni nu au fost lipsuri, suntem 3 angajati. Daca inregistraz audio este ok?
Contract de munca
nedumeritus
Din mai multe motive doresc incetarea contractului de munca pe o perioada determinata de trei luni (program haotic, nu am primit CIM nici dupa mai mult de o ... (vezi toată discuția)