avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea auto RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea auto RCA

Am fost tamponat in parcarea unui supermarket.S-a incheiat o intelegere amiabila, in care cel vinovat si-a recunoscut vina.Vinovatul are RCA valabil, dar masina mea fiind destul de veche asiguratorul lui nu poate(sau nu vrea) sa ma despagubeasca la valoarea daunei, deoarece aceasta depaseste valoarea actuala a autoturismului.Toate calculele sunt facute de asigurator ,banuiesc in mod subiectiv, cu intentia de a nu plati dauna, sau de a plati cat mai putin din ea.
Rog sfatuiti-ma ce pot face in acest caz. Eu mentionez ca mi-am platit RCA-ul asa cum afost calculat ,fara a se tine seama ca masina este veche, doar dupa capacitatea cilindrica.
Cel mai recent răspuns: radubr , utilizator 06:48, 5 Martie 2013
Solicitati un raspuns oficial in scris de la asigurator in ceea ce priveste cuantumul daunei. Daca sunteti multumit de suma oferita, solicitati sa vi se faca plata, iar daca aveti obiectii puteti negocia amiabil cu asiguratorul. Daca nu ajungeti la niciun rezultat, va trebui sa apelati la un avocat specializat in acest domeniu pentru a evalua sansele dvs. de castig intr-un eventual proces.
Ordinul CSA prevede ca valoarea despagubirii nu poate depasi valoarea autoturismului la data producerii accidentului. Pentru partea din dauna care nu este despagubita de asigurator puteti sa va indreptati pe cale civila impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul tergiverseaza inchiderea dosarului de dauna minos_dan minos_dan In data de 07.04.2008 am deschis dosar de daune la SC ARDAF SA, deoarece cel vinovat in producerea accidentului avea RCA la aceasta firma. Am avut surpriza sa ... (vezi toată discuția)
O banala tamponare si r.c.a.-ul nu poate acoperi paguba! POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE UN MERCEDES W126 AN 1983 ESTE TAMPONAT IN SPATE DE UN JEEP GRAND CHEROKEE 2007. ASIGURAREA POATE ACOPERI DECAT APR. 20 MIL. LA SERVICE MERCEDES NUMAI ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca echitabila? ContSters42601 ContSters42601 Un amic cu o dacie mai veche de 20 ani ,a fost lovit de un alt autoturism.Desi posesorul autoturismului care a produs dauna a recunoscu au intocmit formele ... (vezi toată discuția)