avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general taxa radio
Discuție deschisă în Contabilitate în general

taxa radio

Buna ziua,

Am o societate deschis in 2011 az am primit o factura proforma de la "SOCIETATEA ROMANIA DE RADIOFUZIUNE ".Trebuie sa achit in urma 17 luni Taxa radio, eu nu am radio deunde vine taxa asta.
Cel mai recent răspuns: nagybela , utilizator 07:46, 5 Martie 2013
Aceasta taxa este prevazuta de lege, prin h 977/2003 actualizata, si este independenta de detinerea sau nu a unui radio:
"Art. 3. - (1) Persoanele juridice cu sediul în România, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor, potrivit prevederilor art. 103 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, au obligaţia să plătească pentru sediul social o taxă lunară pentru serviciul public de radiodifuziune, cu excepţia celor care şi-au suspendat activitatea, potrivit prevederilor legale.Nota Indaco
(11) Pentru a fi exceptate de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, persoanele juridice menţionate la alin. (1) au obligaţia de a depune la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune o cerere însoţită de certificatul constatator emis de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului din care rezultă suspendarea activităţii.Nota Indaco
(12) Pentru a putea beneficia în continuare de exceptarea de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, persoanele juridice prevăzute la alin. (1) au obligaţia de a depune o nouă cerere însoţită de actele doveditoare corespunzătoare, cu cel puţin 15 zile înainte de data expirării perioadei de exceptare de la plata taxei.Nota Indaco
(13) În situaţia în care termenul prevăzut la alin. (12) este depăşit, persoanele juridice în cauză sunt obligate la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, începând cu luna următoare celei în care expiră exceptarea, cu excepţia cazului în care, după această perioadă, intervine dizolvarea.Nota Indaco
(2) Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, precum şi sucursalele şi celelalte subunităţi ale lor fără personalitate juridică şi sucursalele sau reprezentanţele din România ale persoanelor juridice străine, au obligaţia să plătească o taxă lunară pentru serviciul public de radiodifuziune. "
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio tv -sau unde dai si unde crapa- marca emil boc sau " cine are nevoie de justitie in romania?" sau "forfetarul radio-tv" Management Account Management Account [b]IIn timp ce Decizia Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie nr. 2012, care anulează art. 3, alin 1 din HG 977/2003 a apărut în Monitorul Oficial şi a ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv dragosionescu dragosionescu Cat de legala este taxa Radio-TV pentru persoane fizice si societati? Are dreptul societatea Electrica sa incaseze taxa? (vezi toată discuția)
Taxa radio pentru s.r.l. pe anul 2009 Diana C. Diana C. Buna ziua! Imi cer scuze daca s-a mai tratat acest subiect pe forum si eu reiau discutia acum. Sunt administrator la un S.R.L. si tocmai am fost sunata de ... (vezi toată discuția)