avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa radio TV -sau Unde dai si unde crapa- marca Emil ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa radio TV -sau Unde dai si unde crapa- marca Emil BOC sau " Cine are nevoie de justitie in Romania?" sau "Forfetarul Radio-Tv"

IIn timp ce Decizia Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie nr. 2012, care anulează art. 3, alin 1 din HG 977/2003 a apărut în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare de la data publicării, adica din 15 octombrie 2009, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 691 din 14/10/2009, ,
Extras din Decizia 2012
"Pe fondul cauzei, în raport cu dispozitiile art. 18 alin. (1) coroborate cu art. 8 alin. (1) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile si completarile ulterioare urmeaza sa fie admisa actiunea reclamantei si sa se dispuna anularea prevederilor cuprinse în art. 3 alin. (1) din Hotarârea Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune si în art. 3 alin. (1) din Hotarârea Guvernului nr. 978/2003 privind taxa pentru serviciul public de televiziune. "
 
Text extras din: Hotarâre nr. 977/2003 - privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune- in vigoare in 14 octombrie 2009
   Art. 3. - (1) Persoanele juridice cu sediul în România, care se încadreaza în categoria microîntreprinderilor potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 24/2001 privind impunerea microîntreprinderilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 111/2003, cu modificarile ulterioare, au obligatia sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune.
   (2) Persoanele juridice cu sediul în România, inclusiv filialele acestora, precum si sucursalele si celelalte subunitati ale lor fara personalitate juridica si sucursalele sau reprezentantele din România ale persoanelor juridice straine, au obligatia sa plateasca o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune.

Apare in Monitorul Oficial, Partea I nr. 695 din 15/10/2009,si intra in vigoare tot in 15 octombrie 2010, modificare la HG 977/2003 prin care suntem obligati in continuuare la plata TAXEI RADIO, fiind scutite numai societatile care au activitatea suspendata
Text extras din: Hotarâre nr. 1012/2009 - pentru modificarea si completarea Hotarârii Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune

În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicata,
Guvernul României adopta prezenta hotarâre.
   Art. I. - Hotarârea Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 607 din 27 august 2003, cu completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
   1. La articolul 3, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

    "Art. 3. - (1) Persoanele juridice cu sediul în România, care se încadreaza în categoria microîntreprinderilor, potrivit prevederilor art. 103 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au obligatia sa plateasca pentru sediul social o taxa lunara pentru serviciul public de radiodifuziune, cu exceptia celor care si-au suspendat activitatea, potrivit prevederilor legale."
   2. La articolul 3, dupa alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (11)-(13), cu urmatorul cuprins:
    "(11) Pentru a fi exceptate de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, persoanele juridice mentionate la alin. (1) au obligatia de a depune la sediul Societatii Române de Radiodifuziune o cerere însotita de certificatul constatator emis de Oficiul National al Registrului Comertului din care rezulta suspendarea activitatii.
    (12) Pentru a putea beneficia în continuare de exceptarea de la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, persoanele juridice prevazute la alin. (1) au obligatia de a depune o noua cerere însotita de actele doveditoare corespunzatoare, cu cel putin 15 zile înainte de data expirarii perioadei de exceptare de la plata taxei.
    (13) În situatia în care termenul prevazut la alin. (12) este depasit, persoanele juridice în cauza sunt obligate la plata taxei pentru serviciul public de radiodifuziune, începând cu luna urmatoare celei în care expira exceptarea, cu exceptia cazului în care, dupa aceasta perioada, intervine dizolvarea."
   Art. II. - Hotarârea Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 607 din 27 august 2003, cu completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta hotarâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o noua numerotare.


  

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
   
Contrasemneaza:
--------------
Secretarul general al Guvernului,
Daniela Nicoleta Andreescu
Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Pogea



  
Mai ramane sa includa in Codul Fiscal TITLU XI- TAXA RADIO-TV si sa inceapa sa ne execute fiscul!!!!
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
Management Account, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: nanet , utilizator 11:15, 25 Septembrie 2010
Anul trecut in 14.10.2009, intrind pe "avocatnet' am fost in....extaz timp de 24 de ore (cind am vazut publicata hotarirea ICCJ-din aprilie...abia in octombrie...o lungire a "bolii" care a costat mult "imm"-urile / citi bani au fost luati cu japca....)....pina pe 15.10.2009 cind am vazut publicarea razbunarii lui "boc" pe IMM-uri.....pritocita din septembrie 2009....dar am vazut ca a reintrodus pe usa din dos (desi ICCJ a hotarit clar) numai fosta OG 977 / 2003 care face referire numai la "radiodifuziune", iar de OG 978 / 2003 cera era dedicata tv-ului, nu mai zice nimic (sau nu am observat eu ??) Asadar avem de-a face cu jaful pentru "radio" in continuare.....iar tv-ul n-a mai intrat in "gratii"....., dar "electrica"le incaseaza pe AMINDOUA bine mersi !!!!! Eu i-am intrebat pe cei de la "electrica" de baza legala a incasarii taxei tv. si au dat din colt in colt precum si de legalitatea (baza) incasarii ambelor taxe in contul celor doi "paraziti" nationali.......aceeasi atitudine si numai colturi...colturi.....
Fata de toate acestea mai sint noutati ????? Ca eu nu am mai auzit nimic......si apropo....mi-am suspentat pe trei ani ambele firme........
Aaaaa....am mai dat odata "editeaza"........ cele doua "og"-uri 977 si 978 din august 2003 (iata ca se implinesc 7 ani de jaf cu intrerupere d o zi...14 la 15 octombrie 2009)....sint OPERA unui ALT PROFESOR DE DREPT la Universitatea Bucuresti (de data asta).....Nastase.....=D>
Ultima modificare: Joi, 2 Septembrie 2010
Danbv, utilizator
maccount a scris:

anularea prevederilor cuprinse în art. 3 alin. (1) din Hotarârea Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune si în art. 3 alin. (1) din Hotarârea Guvernului nr. 978/2003 privind taxa pentru serviciul public de televiziune. "


Sa inteleg ca pana la 15.10.2009 taxa a fost ilegala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio in vigoare pt micro? sorinbat sorinbat Nu detin radio/tv, dar sunt nevoit sa platesc taxa. Este legala aceasta taxa? Cum as putea sa ma apar in instanta fiindca oricum NU VREAU sa platesc ceva de ... (vezi toată discuția)
Sa facut dreptate!firmele nu mai sunt obligate sa plateasca taxa radio-tv Marian Turtoi Marian Turtoi I=D>n sfarsit s-a facut dreptate,comerciantii nu mai platesc biruri catre Societatea de stat (si la propriu si la figurat)TVR si RADIO.Sa vedem cine va ... (vezi toată discuția)
Taxa radio pentru s.r.l. pe anul 2009 Diana C. Diana C. Buna ziua! Imi cer scuze daca s-a mai tratat acest subiect pe forum si eu reiau discutia acum. Sunt administrator la un S.R.L. si tocmai am fost sunata de ... (vezi toată discuția)