avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBARE NUME DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBARE NUME DUPA DIVORT

IN urma divortului am ramas cu numele sotului numai ca la ceva timp ,acesta mi-a solicitat ca ar fi bine sa revin la numele de fata .Ce presupune acest lucru si ce costuri implica? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:11, 6 Martie 2013
Buna seara!

Stimata Doamna,

Din pacate, speta dumneavoastra nu se incadreaza in nici unul din cazurile de schimbare a numelui pe cale adminsitrativa prevazute de Ordonanta nr.42/2003, iar daca ati solicita instantei acest lucru, ma tem ca v-ati lovi de autoritatea de lucru judecat, intrucat hotararea prin care s-a admis desfacerea casatoriei si, implicit, pastrarea numelui purtat in timpul casatoriei, a ramas definitiva si irevocabila. Sau inca sunteti in termenul de atacare a acestei hotarari?
TERMENUL DE ATACARE ESTE EXPIRAT DE MULT...CHIAR NU EXISTA NICIO SOLUTIE??MULTUMESC.
Cum sa nu existe. Solicitati schimbare de nume pe cale administrativa. Mergeti la starea civila de la locul de domiciliu. Costurile...publicare in Monitorul Oficial, legalizarea tuturor actelor, cazierul juridic si fiscal, xeroxuri, undeva la 200 lei. Durata de rezolvare a situatiei este undeva la 3-4 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele anterior casatoriei lumy1978 lumy1978 Buna ziua, Am divortat acum 4 ani si, de comun acord, in sentinta ramasa definitiva, am optat pentru pastrarea numelui din timpul casatoriei. Acum insa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume silvesterthecat silvesterthecat Buna ziua. Am si eu o nelamurire ref la schimbarea de nume. In urma cu ceva vreme am divortat, la momentul acela am ales sa pastrez numele purtat in timpul ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui MihaelaJ MihaelaJ In primul rand imi cer scuze ca nu am postat unde trebuia dar sincer nu stiu unde. Problema este ca imi doresc sa schimb numele de familie fara a ma casatori. ... (vezi toată discuția)