avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare firma

Buna ziua!
As dori si eu un raspuns la urmatoarea problema:
In cazul vanzarii unei firme,care inregistreaza pierdere, vanzare ca activ, , care este costul meu ca vanzator? : impozit pe profit si tva? trebuie sa recuperez pierderea contabila din profitul obtinut?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 21:09, 4 Martie 2013
Ce sa recuperati daca instrainati partile sociale?Nu mai sunteti asociat in firma si nu mai aveti nici o obligatie.
Daca vindeti numai activele societatii si nu cotele sociale , vanzarea se face cu factura . Daca valoarea activelor din factura este mai mica decat in contabilitate , pierderea nu este deductibila. Daca valoarea facturii activelor vandute este mai mare, atunci obtineti profit iar acesta stinge automat in parte sau in totalitate pierderea precedenta.
Tva-ul nu este un cost, pentru ca il facturati, dar il si incasati de la cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Factura pentru contract de consignatie Kovacsdaria Kovacsdaria Buna Lucrez la o firma de telefonie mobila si as dori sa stiu cum se face o factura in regim de consignatie.Stiu cum se inregistreaza in contabilitate ,dar la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate marfuri in consignatie taie taie Buna, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: cum se inregistreaza in contabiliate marfurile care se vand in regim de consignatie, atat la consignant cat si ... (vezi toată discuția)