avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum putem primi curtea locuintei cumparate cu Legea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum putem primi curtea locuintei cumparate cu Legea 112

Am cumparat o locuinta cu Legea 112 intr-o curte cu mai multe familii.Curtea imobilului nu am putut sa o cumparam.Mai tarziu a aparut un mostenitor caruia primaria i-a atribuit curtea imobilului.In urma decesului mostenitorului cf.testamentului terenul a intrat in posesia mai multor persoane care l-a randul lor l-au vandut.Am aflat, cu intarziere, ca noi puteam sa cumparam si terenul curtii.cf.legii 18.Am inaintat o cerere la prefectura, dar am primit raspuns negativ. Mai putem sa facem ceva acum ca sa intram in posesia terenului?Va multumesc anticipat pt.raspuns.
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 23:42, 20 Februarie 2009
necunosaterea legii, respectiv scuza " am aflat cu intarziere" este o sanctiune care trebuie asumata. raspunsul la intrebarea d-vs, in opinia ea , este nu, nu mai puteti face nimic cu sanse reale de castig.
pe legea 18 nu aveati ce cumpara...poate pe 112 da...problema e ca mostenitorul pe legea 10 nu putea dobandi decat apartamentele nevandute de stat impreuna cu terenul aferent...nu ar fi trebuit sa i se retrocedeze si terenul aferent apartamentelor deja vandute...
cu privire la "nu ar fi trebuit" asta e vorba lunga...
si in cazuk meu s-a intamplat la fel....
primaria a dat si pamantul din curte mostenitorilor plus alte parti ale imobilului care nu se cumparasera....

si oricum nu puteai sa cumperi terenul din curte oricum...
si eu am incercat...nu ti-l dadea nimeni ca nu era al primariei si al patrimoniului cica...
eu una nu am putut sa il cumpar...peste tot unde ma duceam eram.."redirectionata"...si nu aveam nici un accept de vanzare.
imi pare rau de situatia ta.

o zi buna
multumesc pentru raspunsuri, dar acum am descoperit ca au mai fost cazuri care pana la urma au castigat.
buna stelutacata,

te rog frumos sa imi spui si mie daca afli cum se mai poate sau de fapt ce se mai poate face pentru ca cei care au cumparat imobil pe legea 112 sa poata cumpara si terenul curtii.
te rog frumos.

si ce ai auzit mai exact ca sunt si eu interesata. ca am vazut ca in legea 1/2009 nu specifica clar despre terenul din curte.
mercic

pa pa.

Alte discuții în legătură

Legea112/95 ContSters74363 ContSters74363 Vreau sa va intreb, in cazul in care cineva a dobandit o locuinta pe baza legii 112/95, din cate am inteles terenul aferent se atribuie proportional in cota ... (vezi toată discuția)
Teren in folosinta vesnica belcris14 belcris14 Va rog frumos sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie.Bunica mea este mostenitoarea (certificat mostenitor) unei case+teren (Constanta) in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului pt. curte si gradina anipopa anipopa Buna ziua.In anul 1977 parintii mei au cumparat o casa.Conform unei Legi din acea perioada, terenul aferent casei si gradina intrau automat in proprietatea ... (vezi toată discuția)