avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat

Pot trece pe fiul meu care nu are nici un venit ca si coasigurat cu talonul meu de pensie?Are urgent nevoie de o interventie chirurgicala.Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 09:14, 5 Martie 2013
Nu se poate.

Potrivit art. 213 alin. (1) din Legea 95/2006:

Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei:
a) toti copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenti si daca nu realizeaza venituri din munca;
b) tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului si nu realizeaza venituri din munca sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat in temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare; sotul, sotia si parintii fara venituri proprii, aflati in intretinerea unei persoane asigurate;

Deci, numai copiii pot sa-si ia parintii in intretinere, nu si invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare medicala vladuta vladuta Poate o fiica sa fie coasigurata mamei pensionara,fiica neavand venit? (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat Laurxif Laurxif conform legii 56 de luare de persoane in intretinere, am luat in intretinere pe langa copii si pe socrul meu. dar mi se spune ca nu pot sa-l trec ca si ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coasigurat busubianca busubianca Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți , dacă soțul meu este pensionar, iar fratele lui nu are nici un venit, fiind în vârstă de 60 de ani, poate ... (vezi toată discuția)