Cum trebuie sa procedeze o persoana cu handicap gr. II ( hipoacuzie) in vederea angajarii la o societate comerciala ( manipulant la un magazin alimentar)?
Ce beneficii poate sa aiba repectiva societate pentru angajarea persoanei cu handicap si persoana in cauza?
Societatea comerciala apartine parintilor.
Persoana are 22 ani.
Am citit L 448/2006 dar, nu am putut raspunde la respectivele intrebari.
Initial este necesar acordul scris al medicului specialist care dupa analiza documentelor si a pacientului poate sa emita documentul medical necesar angajarii
Unitatile care angajeaza persoane cu dizabilitati ,conditionat de numarul acestora si de raportul fata de total personal angajat din unitate,beneficiaza de scutiri de la plata unor taxe fiscale
Legea persoanelor cu handicap nr 448/2006 republicata prevede că, pentru a deveni unitate protejată, este obligatoriu ca 30% din personalul angajat să fie angajaţi cu dizabilităţi.
Aceeasi lege acorda si o serie de facilitati patronilor/administratorilor care sprijina integrarea pe piata muncii a acestei categorii defavorizate in Romania: facilitatile prevad scutiri de la plata taxelor de autorizare la infiintare, de reautorizare , scutirea de la plata impozitul pe profit, condiţionat ca cel puţin 75% din fondul obţinut prin scutire sa fie reinvestit in unitatea protejata.
La acestea se mai adauga si „alte drepturi şi facilităţi acordate de autorităţile administraţiei publice locale, finanţate din fondurile proprii ale acestora”, potrivit legii.
Va multumesc.
Nu poate deveni unitate protejata, au un magazin micut, dar el ca persoana de ce facilitati va beneficia in urma angajarii si la ce institutii se pot interesa pentru aceste drepturi?
Personal cu handicap
rrramor
Care sunt avantajele si dezavantajele unui angajator care incadreaza numai persoane cu handicap? Care sunt legile ce reglementeaza acest lucru? Exista un numar ... (vezi toată discuția)