avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei

Buna ziua !! Sunt din Bucuresti, sect. 3, pensiont pe caz de boala (gradul I ) din 2009. La calcularea pensiei nu mi-a spus nimeni ca ar trebui sa aduc adeverinte de la fostele locuri de munca cu toate veniturile impozabile pe care le-am obtinut... asa ca am aflat abia acum ca am dreptul la recalcularea pensiei pentru veniturile obtinute ( am fost agent comercial si in afara salariului obtineam aproape in fiecare luna bonusuri care nu sunt trecute in cartea de munca, dar la care s-au platit impozite )
Am depus dosarul cu adeverintele obtinute pentru recalculare la casa de pensii,si mi-au spus ca nu se recalculeaza pensia decit pentru sporurile legale de atunci( spor de vechime, de toxicitate etc.) Pentru celelalte venituri trebuie sa dau in judecata casa de pensii... Intrebare : dupa primirea negatiei de la casa de pensii ce trebuie sa fac ? Ce acte imi trebuiesc in acel dosar, la ce tribunal trebuie sa-l depun si nu in ultimul rand, imi trebuie avocat ? Se acorda acest drept si retroactiv de la data pensionarii? Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie invaliditate mawbest mawbest Socrul meu e nascut la 02.08.1953 La 07.07.2004 a fost pensionat la pensie de invaliditate cu -stagiu de cotizare realizat 36 ani 8 luni 7 zile din ... (vezi toată discuția)
Verificare calcul pensie-recalcul pensie nucu$ nucu$ Intrebari la care nu am putut raspunde: 1.Cum se poate intra in posesia calculului pensiei in cazul cand exista suspiciuni privind corectitudinea? Din ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie Valentin_sandu1969 Valentin_sandu1969 Buna ziua, am si eu o intrebare... Mama mea a iesit la pensie si primeste o pensie in calculul careia nu i-au fost bagate sporurile de toxicitate(unde a ... (vezi toată discuția)