avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PV inventariere (Urgent)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PV inventariere (Urgent)

Am urmatoarea problema: in urma unui inventar am constatat un minus. Conducerea societatii a decis ca acel minus sa nu-i fie imputat gestionarului ci unor alti salariati la pretul pietei (mult diferit fata de cea din contabilitate). Cum trebuie sa arate procesul verbal de inventariere in acest caz? Ma puteti ajuta cu un model?
Ce inregistrari contabile se fac in acest caz?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:11, 5 Martie 2013
Gasiti aici modele pe care le puteti adapta:
www.avocatnet.ro/content/for...

sau :
[ link extern ]


procedura de inventariere :
www.avocatnet.ro/content/con...

si monografie contabila:

www.avocatnet.ro/content/for...

Recuperarea pagubei de la salariati prin retinerea pe statul de plata sau prin depunerea sumelor la casierie se face in baza angajamentului de plata- (formular tipizat: cod 14-8-2/a din OMEF nr. 3512/27.11.2008, privind documentele financiar contabile)
[ link extern ]

Daca salariatii nu-si recunoasc vina in producerea pagubeia si nu completeaza „Angajamentul de plata”, sunteti obligati sa-i actionati in instanta. Veti putea sa le retineti sumele sin salarii numai in baza unei hotarari judecatoresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa inventar crisrian crisrian in urma inventarieri sa constatat un minus de 10000 dintrun stoc de 50000 Cum se inreg aceasta lipsa si daca se imputa vinzat cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Lipsuri imputabile in gestiune rin rin In ordinul 2861/2009 se vorbeste despre \\"lipsuri imputabile in gestiune\\". Care este definitia lipsurilor imputabile si ce procedura se urmeaza dupa ... (vezi toată discuția)
Procedura de inventariere ukzspan ukzspan Din comisia de inventariere la o institutie poate face parte persoana care are controlul financiar preventiv propriu, din cate stiu eu fisa mijlocului fix ... (vezi toată discuția)