avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general lipsa inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

lipsa inventar

in urma inventarieri sa constatat un minus de 10000 dintrun stoc de 50000 Cum se inreg aceasta lipsa si daca se imputa vinzat cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:53, 21 Februarie 2013
Recuperarea contravalorii pagubei de la salariatul raspunzator se face prin incasarea acesteia in numerar la casieria unitatii sau retinerea prin statul de plata, in baza angajamentului de plata asumat (in cazul in care salariatul recunoaste paguba produsa si completeaza formularul "Angajament de plata" -cod 14-8-2/a din OMEF nr. 3512/27.11.2008, privind documentele financiar contabile-).
[ link extern ]

In cazul in care salariatul nu recunoaste paguba produsa si nu completeaza angajamentul de plata societatea este obligata sa-l actioneze in instanta pentru dovedirea pagubei. Retinerea contavalorii pagubei din salariu se poate face doar daca paguba se constata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

cititi si aceste topicuri:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsuri imputabile in gestiune rin rin In ordinul 2861/2009 se vorbeste despre \\"lipsuri imputabile in gestiune\\". Care este definitia lipsurilor imputabile si ce procedura se urmeaza dupa ... (vezi toată discuția)
Pv inventariere (urgent) jacquelline jacquelline Am urmatoarea problema: in urma unui inventar am constatat un minus. Conducerea societatii a decis ca acel minus sa nu-i fie imputat gestionarului ci unor alti ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune si recuperare sume de la angajata bulzanv bulzanv am o vinzatoare la un chiosc ,am facut inventar a iesit cu minus cum pot recupera suma? Inca ceva eu nu i-am lasat scris nicaieri stocul de pornire ce ziceti ... (vezi toată discuția)