avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare succesiune - din strainatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare succesiune - din strainatate

Sunt cetatean roman si conditional permanent resident in Statele Unite. Mama mea este bolnava de cancer in faza terminala in Romania. Statutul meu de resident in Statele Unite si faptul ca trebuie sa aplic pentru a deveni permanent resident fara restrictii anul acesta, nu imi permite sa stau in Romania in toata aceasta perioada extrem de dificila familiei. Doresc sa renunt la succesiune in favoarea tatalui pentru ca el sa poate vinde casa cand va crede de cuviinta. Doresc sa va intreb daca pot face acest lucru atata timp cat mama e in viata? Exista vreun act ce poate fi completat numai de mine (ex. o cerere) si poate fi folosit de tatal meu mai tarziu? Vreau sa rezolv aceste lucruri atata timp cat sunt in tara si atata timp cat pot avea grija de mama. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:25, 5 Martie 2013
Din pacate nu puteti renunta la succesiune cat timp mama dvs este in viata. Renuntarea are loc prin declaratie autentica si puteti face acest lucru din SUA, nu trebuie sa fiti neaparat prezent in Romania cand se va dezbate succesiunea, dupa moartea mamei dvs.
Multumesc foarte mult pentru clarificari.
Mai mult, nici măcar după deschiderea succesiunii (adică, după decesul mamei) nu veţi putea renunţa în favoarea tatălui.

Dacă sunteţi singurul descendent, renunţarea dumneavoastră va avea ca efect chemarea la succesiune (alături de soţul supravieţuitor) a părinţilor defunctei (dacă mai sunt în viaţă la data deschiderii succesiunii) şi a fraţilor şi surorilor defunctei sau, dacă unii dintre aceştia au decedat înaintea ei, a nepoţilor din fraţi şi surori.
Multumesc pentru informatii. Sunt singurul copil, mama a fost singura la parinti (nici acestia nu au avut frati sau surori) si acestia au decedat cu multi ani in urma.
ar fi totusi mai util sa fiti reprezentat la dezbaterea succesiunii, nu sa renuntati, poate...este decizia dvs

Alte discuții în legătură

Cine umreaza la succesiune in urmatorul caz. parinti decedati ... Dora1987 Dora1987 Cine umreaza la succesiune in urmatorul caz. Parinti decedati au un singur copil, mama decedata in 2019, tatal decedat in 2023. Daca singurul copil ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Succsiune sorimari sorimari tatal meu a murit acum 14 ani,noi suntem 3 frati ,dupa moartea lui noi am renuntat la tot in favoarea mamei,acum a murit si ea ,putem sa dezbatem succesiune ... (vezi toată discuția)