avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata drepturilor salariale si neacordarea zilelor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata drepturilor salariale si neacordarea zilelor de concediu de odihna conform C.I.M.!

Carui organ de control ma pot adresa in acest caz. Mentionez ca data platii salariului pentru orele lucrate a fost 30 ianuarie 2013 si ca sunt si alte restante din lunile anterioare, noiembrie respectiv decembrie 2012. Ca sa nu mai discut de zilele de concediu de odihna neacordate+nesemnarea nici unui fluturas de salariu sau a vreunui registru de evidenta plati, salarii...etc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 6 Martie 2013
Va puteti adresa ITM si/sau puteti promova o actiune in instanta impotriva angajatorului la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca. Actiunea este scutita de taxe judiciare.
1, Fluturasul de salarii nu este obligatoriu ... Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

2. Actiunea in instanta va trebui promovata in termen de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va plateasca salariul ... decembrie 2012 ...
Va multumesc pentru raspunsurile prompte. Inainte de toate actiunile in instanta, ITM sau altele ma gandesc ca poate exista o cale de intelegere amiabila intre parti, o mediere a conflictului sub alte forme sa le zicem "ortodoxe". Consider ca este atat in dezavantajul meu cat si al angajatorului sa ajungem in instanta de judecata, ce parere aveti? Multumesc anticipat!
Da, se poate apela la medierea acestui conflict de munca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie munca Nicoleta2018 Nicoleta2018 Buna ziua,am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta: Lucrez la o statie peco,in anul 2017,nu am avut concediu de odihna,pe motivul ca nu a fost personal si nu ... (vezi toată discuția)
Co neplatit si neacordat cyan cyan ce se poate face impotriva unui angajator care nu acorda concediul de odihna si nici nu il plateste? care sunt sanctiunile pe care le poate primi daca faci ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi mai avem noi, angajatii? omideo20 omideo20 Buna seara.Lucrez incadrl unei firme de un an de zile.Programul este de 12 ore adica 12 cu 24.Dupa calculele mele imi ies peste 200 intr-o luna.nu primesc ... (vezi toată discuția)