avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Plata esalonata a T.V.A. cu data scadenta depasita
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Plata esalonata a T.V.A. cu data scadenta depasita

Buna Ziua,

Vroiam sa va intreb in ce conditii si ce interval de timp mi se poate bloca contul pentru neplata tva. Am de plata aproximativ 26.000 RON fiind scadenti la 25 februarie 2013 din care am achitat 15.000 RON. Cineva imi spunea ca daca depun cate 1000-2000 RON saptamanal nu risc sa-mi blocheze contul. Nu as vrea sa-l achit pe tot pentru ca intentionez sa achizitionez un autoturism de la care o dedus tvaul aproximativ 8000RON. Este ok sa platesc asa cate 1000 RON saptamanal?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:26, 9 Martie 2013
Plata unei sume de 1000 lei saptamanal reprezinta pentru fisc o dovada ca nu sunteti rau platnic si ca faceti toate eforturile pentru a va achita datoriile la buget. Este sfatul pe care l-am dat mereu in situatii similare si a avut rezultat favorabil. Tva -ul aferent achizitiei autoturismului de care vorbiti nu va diminua in nici un caz suma pe care o aveti de achitat, chiar daca acest TVA va fi in totalitate deductibil. Din acest TVA se va putea compensa TVA -ul de plata in luna, sau lunile ulterioare achizitiei, daca la sfarsitul lunii respective aveti sold negativ.(de recuperat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva leasing si cheltuieli aferente rallia rallia Buna seara, rog luminati-ma,ca tare mi se par incurcate caile iadului!!!!..:Onu sunt de specialitate ,economic vorbind.. CAZ: Un srl cu 2 asociati, fara ... (vezi toată discuția)
Cum putem face achizitii din eu fara sa platim tva-ul acolo? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca imi poate explica cineva. O firma care presteaza servicii in strainatate, face diverse achizitii si plati acolo in ... (vezi toată discuția)
Completare decont de tva ionela11 ionela11 Buna ziua, In decontul de TVA unde se trec facturile de la furnizorii care sunt cu TVA la incasare? Multumesc (vezi toată discuția)