avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice respingere oferta neconforma
Discuție deschisă în Achiziţii publice

respingere oferta neconforma

In cadrul unei proceduri de atribuire, AC cere ofertantului prin fax, trimiterea "Declaratiei privind neincadrarea la art 181 din OUG 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare particularizata (punctul c1)".

Faxul este primit astazi, 05.03.2013, desi in partea de sus a paginii de fax este mentionata data urmatoare: Mar 04 2013 (?????!!!!)

Avand procesul verbal de deschidere a ofertelor in fata, citesc clar, scris cu mana in dreptul declaratiei respective si a firmei ofertante un mare "DA". Am si oferta scanata cu stampilele puse si semnata etc. in care figureaza declaratia respectiva, si in opis...

Ma rog, cine depunen o oferta fara acea declaratie? Ma gandesc ca exista oferte incomplete, dar eu nu am vazut niciodata una fara cele trei declaratii mama si tata: 180, 181 si 69.

Ce sa inteleg, ce sa fac?

Pe langa asta, termenul de primire a declaratiei este pana la 07/03/2013 ora 12. Nu este putin cam scurt? Ei l-au trimis la 14:27, la 15 nu mai gasesti pe nimeni, o zi se duce.

Sun maine dimineata sa vad ce sa fac. Poate accepta un fax, nu?

Ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 18:50, 5 Martie 2013
Daca s-a aplicat procedura de atribuire in baza ordinului 1050/2012 oferta este declarata inacceptabila daca nu are la dosar certificatul constatator al ONRC si daca nu a fost depusa in termenul prevazut.Achizitorul poate solicita ulterior completarea dosarului cu declaratii lipsa.
Solicitarile se pot face si in perioada de evaluare a procedurii.

Care este de fapt intrebarea dvs.?
:) Oferta a fost depusa in termen.
Intrebarea mea nu se referea la certificatul constatator ci la declaratia 181 cf OUG 34/2006.

Dosarele s-au deschis si in PV de deschidere a ofertelor scrie clar ca ofertantul a depus declaratia 181 cf OUG 34/2006.

Dupa vreo 6 saptamani (perioada de evaluare/ AC a cerut o prelungire) ofertantul primeste din partea AC o cerere prin care acesta este invitat sa depuna, in 2 zile, declaratia 181.

Intrebarile mele:
1. De ce mi se cere sa depun declaratia, cand aceasta a fost depusa la deschiderea ofertelor impreuna cu celalalte documente de calificare? PV de deschidere atesta acest lucru.

2. Faxul a ajuns azi si mi se cere sa trimit declaratia pana in 7 martie ora 12. Nu este prea scurt timpul pe care AC mi-l pune la dispozitie?
In pv de deschidere doar se "inventarieaza" documente. Singurele motive, la deschidere, pentru care ofertele sunt respinse sunt: lipsa garnatiei de participare, oferte intarziate sau trimise la alta adresa. Prin urmare oferta nu putea fi respinsa la deschidere pentru lipsa certificate sau lipsa declaratie.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Referitor la acest raspuns dat intr-o alta discutie, intrebarea mea este urmatoarea:

Ce "putere" are PV de deschidere a ofertelor si daca acesta poate fi folosit drept argument pentru neglijenta AC in cererea unei declaratii care este bifata ca si existenta in tabelul PV de deschidere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie comunicare rezultat final la procedura de cerere de oferta camelia_2012 camelia_2012 Vreau sa contest decizia unei AC, respectiv comunicarea rezultatului final la o procedura de cerere de oferta. In urma acestei comunicari, a fost declarat ... (vezi toată discuția)
Furnizorul si declaratia de neincadrare in art. 181 corstef corstef Buna ziua Va rog sa-mi dati un sfat : Autoritatea contractanta solicita urmatoarea clarificare : sa confirmam in calitate de ofertant declaratia de ... (vezi toată discuția)
Tert sustinator capacitate tehnica si/sau profesionala luandai luandai Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la urmatorul caz: Intentionam sa participam la o licitatie, insa nu indeplinim una dintre ... (vezi toată discuția)