avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice furnizorul si declaratia de neincadrare in art. 181
Discuție deschisă în Achiziţii publice

furnizorul si declaratia de neincadrare in art. 181

Buna ziua
Va rog sa-mi dati un sfat :
Autoritatea contractanta solicita urmatoarea clarificare : sa confirmam in calitate de ofertant declaratia de neincadrare in art. 181, OUG 34/2006, ca urmare a faptului ca unul din furnizorii declarati de noi in propunerea financiara , a fost dizolvata la o data anterioara deschiderii ofertelor. (autoritatea a anexat si extrasul din MO). Mentionez ca in aceasta declaratie depusa de noi la data deschiderii ofertelor, nu este precizat ca am fi in insolventa sau ca nu indeplinim celelate cerinte din art. 181
Intrebarea mea este :
1. ce legatura are furnizorul cu declaratia data de noi in calitate de ofertant unic, tinand cont ca acest furnizor nu are calitatea nici de ofertant asociat si nici de sustinator?
2. ne poate descalifica daca inlocuim acest ofertant in propunerea financiara?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: corstef , utilizator 09:27, 19 Aprilie 2012
S-ar putea sa aiba de-a face cu lit. e:
" Art. 181. - Autoritatea contractantă are dreptul de a exclude dintr-o procedură pentru atribuirea contractului de achiziţie publică orice ofertant/candidat care se află în oricare dintre următoarele situaţii:
e) prezintă informaţii false sau nu prezintă informaţiile solicitate de către autoritatea contractantă, în scopul demonstrării îndeplinirii criteriilor de calificare şi selecţie."
In cazul asta depinde si daca este vorba de furnizari viitoare sau de produse care v-au fost deja furnizate. Daca au fost deja furnizate, nu mai are legatura si nu va pot acuza de nimic. Daca e vorba de furnizari viitoare, e greu de stabilit chiar si asa exista multe elemente interpretabile.
Oricum de celelalte litere de la 181 nu au de ce se lega.
multumesc pt raspuns. Noi nu stiam de situatia acelui furnizor la data deschiderii licitatiei, iar la ORC acesta figureaza ca firma radiata incepand cu o data ulterioara licitatiei.
Credeti ca daca inlocuim acest furnizor vom fi descalificati cf art. 79 HG 925/2006?
Multumesc inca o data.

Pt. dl. Vlad
Lucrarea nu a fost inceputa. Contractul inca nu a fost atribuit vreunui ofertant. Autoritatea este inca la stadiul de evaluare a ofertelor.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Ares-3, moderator
Daca la data deschiderii ofertelor firma nu era radiata nu au de ce sa va descalifice, nu aveati cum sa prevedeti ce se va intampla. Deci nu ati incalcat cu nimic art.181.
Sfatul meu de avocat este ca, in cazul in care va exclud din procedura pe motivul aratat, sa formulati o contestatie.

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu in litigiu ?? brakefree brakefree Sunt sau nu sunt in litigiu ? Rog specialistii sa ma ajute. Una din societatile la care sunt actionar si administrator impreuna cu mai multe personae a fost ... (vezi toată discuția)
Subcontractanti ? descalificare din cauza lor? razvan911 razvan911 Buna ziua, SUnt operator economic si particip in acest moment la o licitatie publica. Am 3 subcontractanti si pentru ei mi s-au cerut prin documentatie ... (vezi toată discuția)
Intrebare - licitatie monica1982 monica1982 Am nevoie de ajutor va rog Am participat la o cerere de oferta.Au fost 2 ofertanti.Ambii ofertanti au depasit valoarea estimata a contractului cu un procent ... (vezi toată discuția)