Am avut un contract de credit cu ipoteca, el a fost cesionat unei firme de recuperari pentru o datorie mica. A fost cesionat fara notificarea debitorului cedat, a mea adica si fara a fi declarat scadent creditul. Am vrut sa platesc la banca in continuare si nu au mai primit banii.
Protectia consumatorului a amendat banca in cazul meu cu o suma mare si banca a dat in scris atit lor, ANPC cit si mie ca vor lua inapoi dosarul de la recuperator (tot firma lor). Ei bine... nu vor sa o faca, de 2 ani astept.
Am actionat eu banca in judecata pe obligatia de a face, de a lua dosarul inapoi, asa cum s-au angajat. Nu au contestat amenda data de ANPC.
Acum, judecatorul spune ca ei nu au vreo obligatie si ca cine e ANPC???
Trebuie sa ma duc cu ceva sa-l conving pe judecator sa dispuna sa faca ce au promis in scris. Puteti va rog sa ma ajutati cu un sfat, cu o speta?
Multumesc frumos.
In nici un caz sa nu incercati sa va duceti pe la judecator sa il convingeti in vreun fel, asta este cert, in ceea ce priveste speta in sine ati sesizat instanta cu un capat de cerere imposibil de executa silit in cazul in care ati castiga speta. Ar fi trebuit sa faceti altcumva mai simplu, sa platiti bancii restul de creanta desigur prin intermediul societatii de recuperare.
Nici nu stiu ce sa va raspund.... Cum sa platesc firmei de recuperare? Asta insemna ca recunosc cesiunea, odata ce nu am fost notificat...
Cind am spus ca ma duc cu ceva ma refeream la o speta identica, sa-i dau exemplu.
Intrebarea mea era strict legata de protectia consumatorului. Ma intreb cum se poate ca ei sa-mi dea dreptate si instanta nu. Nu judeca dupa aceleasi legi?
Odata dat in scris ca va lua dosarul inapoi, de ce nu poate fi obligata banca sa faca asta?
Asta era intrebarea mea.
Dvs va cunoasteti dreptatea si speta mai bine.
Tehnic, fie judecatorii sunt neprofesionisti....
fie statul roman va ofer un proces inechitabil....CEDO... mai exista si cai extraordinare de atac.
cautati-va atent avocatul, vorbiti macar cu 10 despre speta dvs... inspirati adanc apoi si alegeti avocatul. Cum poti sa gasesti unul specializat pe speta asta? Unde scrie ca ar fi specializat pe asa ceva.. nicaieri... sau macar unul bun....... putini sunt cei f buni. Daca nici macar nu va intelege speta atunci.....e un criteriu bun sa nu il alegeti. Nu va grabiti
Banca nu e obligată să vă notifice cesiunea de creanță:
„Forma cesiunii Art. 1.573 NCC
(1) Creanta este cedata prin simpla conventie a cedentului si a cesionarului, fara
notificarea debitorului.
(2) Consimtamantul debitorului nu este cerut decat atunci cand, dupa imprejurari, creanta
este legata in mod esential de persoana creditorului.”
Pentru ca sunteti nemultumit va dau ca sugestie:
Tot ce s-a judecat pana acum e gresit, adica prost judecat.
Sa se caseze sentinta si sa se rejudece. Inseamna ca nu au judecat bine.
Se intampla prea des.
Un lucru judecat prost nu exista. De aici vine si nelegalitatea. Anumite lucruri nu au cursivitate si logica, nici macar logica juridica. (V-ar trebui un specialist in logica juridica)
Este o contradictie: ANPC este amendat pentru ca greseste ceva, dar in mod duplicitar...judecatorul desconsidera total pt. ca nu exista "nici" o greseala si ANPC a procedat brusc bine. (?) Iar judecatorul ignora. Omul simplu ce sa mai inteleaga.
Nu inteleg unde vreti sa ajungeti cu restul, adica partea pe care nu doriti sa o recunoasteti si sa o platiti. Spete greu de gasit, uneori nu exista. Daca nu exista creati un precedent.
Expresia " luam dosarul de la recuperator" e prea vaga.... Adica il fura sau cum?
Se obliga sa il retraga, ca fiind lipsit de continut, poate.....Sa le scrieti dvs sa clarifice, ca de aia sunt banca si au juristi, ca sa nuanteze clar exprimarea, CE au vrut ei sa spuna pe limba romana.. ca nu se intelege. Nimeni nu ar putea sa inteleaga./// Sa clarifice odata pentru totdeauna terminologia. expresiile, cuvintele, limba romana si procedura. Vorbiti cu vreun sef mai mare....confruntati-l ( sau avocatul dvs ), din moment ce sustineti ca sunteti nevinovata si ati achitat "Totul"