avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii virarea banilor pe cardul de salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

virarea banilor pe cardul de salariu

Buna seara,
pot sa-mi aleg , ca si salariat , banca la care sa-mi fie virat salariul.Angajatorul vireaza toate salariile la o singura banca , desi mai multi dintre angajati ar dori virarea acestora la bancile unde au credite sau isi fac diverse plati.Dar din pacate nimeni nu are curajul sa solicite acest lucru.Multumesc

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 08:44, 7 Martie 2013
Salariul se vireaza in baza unei conventii cu banca.Sunt firme care au deschise conturi la mai multe banci, insa numai una este cea care este folosita pentru salarii.
@ioanbrasov

Puteti sa va alegeti banca insa mai mult ca sigur ca va veti lovi de refuzul angajatorului de a va plati salariul in acel cont, caz in care va trebui sa-l actionati in instanta.
Nu exista nicaieri in lege interdictia de a va alege o banca unde sa va fie transferat salariul.
multumesc de raspuns , dar exista oare vreo lege in care sa se specifice acest lucru?
Care lucru?
Probabil o lege in care sa se specifice ca nu este interzis prin nicio lege...??
Nu exista decat o explicatie logica: o conventie cu o banca este un contract intre cei doi parteneri, ce cuprinde obligatii, conditii impuse, avantaje etc. pentru ambele parti.
Mai exista si "complicatia" virarii salariilor in mai multe conturi (banci), care implica operatiuni contabile diferite ca adresa (viramente), cu posibilitati marite de comitere erori de catre personalul operant...etc.

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii la sanatate Keffr3n Keffr3n Buna ziua, eu sunt angajat cu carte de munca, angajatorul vireaza contributia la pensii, si, ca hobby, mai desfasor, ocazional, o activitate pe PFA. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Rate la banci emiliank emiliank Ce se intampla atunci cand un om a fost arestat si a primit o condamnare de 3 ani cu executare, in cazul in care nu isi mai poate onora contractul incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Salariul si banca elena138 elena138 Buna seara! Astazi am data de sariu. Astazi s-a operat contul in banca. Nu stiu ce inseamna asta, dar stiu ca eu, astazi, nu beneficiez de bani, ci maine. ... (vezi toată discuția)