avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ong inregistrare in roi?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ong inregistrare in roi?

ONG fara activitate economica, neplatitor de TVA, primeste din Franta, de la alt ONG, tot neplatitor de TVA o factura pentru prestari de servicii aici in Romania (francezii vin in Romania sa tina cursuri si ulterior emit factura pentru aceste cursuri).
Factura are mentiunea "TVA non aplicable art. 293B a CGI", iar numarul lor de identitate fiscala nu apare ca fiind valid la verificarea pe VIES.
ONG din Romania are sau nu obligatia inregistrarii in scopuri de TVA sisau in registrul operatorilor intracomunitari? Si daca da, inregistrarea se va face in scopuri de TVA special pentru aceste operatiuni pe art 153 indice 1?

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari ong wwitza wwitza Un ONG fara activitate economica, neplatitor de TVA, primeste din Franta, de la alt ONG, tot neplatitor de TVA o factura pentru prestari de servicii aici in ... (vezi toată discuția)
Cum sa plateste tva-ul pentru o munca in strainatate? AlexandruBZS AlexandruBZS Am o mică companie din domeniul construcțiilor și am avea un șantier în străinătate, la un particular în Franța. Privind TVA-ul, ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)