avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dizolvarea firmei si incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dizolvarea firmei si incetarea contractului de munca

Va rog sa imi spuneti in cazul unei firme dizolvata cu lichidare(radiata) din 04.03.2013 care avea doua salariate in CCC ,una pana in 04.2013,alta pana in 02.2014 cu ce data le incetez contractele de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:33, 6 Martie 2013
Cu data de 04.03.2013 ...
in cazul acesta mai trebuie si decizie de incetare a suspendarii sau direct decizie de incetare contract? daca trimit deciziile astazi este vreo problema? cu ce litera se inceteaza in cazul dizolvarii???.....va multumesc
Se face decizie de incetare a suspendarii si, totodata, si de incetare a c.i.m. ...
va respect functia si va multumesc pentru raspuns dar nu stiu ce sa fac din cauza ca am sunat si la ITM si mi s-a spus ca trebuie sa incetez contractele celor doua atunci cand expira suspendarea pentru ingrijire copil........nu mai stiu ce solutie sa aleg
Aratati-le functionarilor de la ITM urmatoarea prevedere legala din Codul muncii:

Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;

(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Alte discuții în legătură

Salariata in concediu maternitate - societate in dizolvare Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata aflata in concediu prenatal. Asociatii doresc dizolvarea voluntara a firmei, ca urmare a faptului ca firma nu mai poate functiona ... (vezi toată discuția)
Incetare dupa ccc suciugeorgeta suciugeorgeta In cazul unei salariate care trebuie sa revina din CCC pe 03.03.2013 dar doreste sa plece la alta firma ce documente trebuie sa intocmesc pentru ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)