avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are sau nu are acest drept???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are sau nu are acest drept???

Rog,din nou,sprijin si lamurire cu privire la vechea mea problema,..........fostul si comportamentul fata de copilul nostru.Dilema mea e urmatoarea: daca copilul imi este incredintat mie,spre crestere,educare,custodia o detin doar eu,ce drept are fostul,sa produca schimbari fizice copilulului???
Ma refer la obsesia de a rade copilul in cap,se intampla deja a 4-a oara,de cand am vb cu el ca nu sunt de acord si nu pot suporta copilul tuns ca dupa paduchi.mentionez ca l-a adus,pe langa chilug,facut pe el si flamand
Nu mai suport,rog ajutor,cum pot potoli neispravitul acesta.
Potrivit disp. art.499 NCC Tatal si mama sunt obligati in solidar sa dea intretinere copilului lor minor, asigurandu-i cele necesare traiului,precum educatia, invatatura si pregatirea sa profesionala.
Cele precizate anterior reprezinta ceea ce legea stipuleaza in legatura cu obligatia de intretinere si drepturile si indatoririle parintesti.
Inteleg din ceea ce ati descris dv. ca ,la momentul actual exista o indeplinire defectuoasa a obligatiilor parintesti din partea tatalui , ba chiar mai mult nu va puteti intelege in ceea ce priveste cresterea, educarea copilului dv.
Prin urmare,in conditiile descrise de dv. intinderea obligatiei de intretinere,felul si modalitatile executarii,precum si contributia fiecareia dintre parti poate fi stabilita numai de catre instanta de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic
din pacate,astea sunt lucruri minore,prin care isi bate joc de copil
tot din pacate,e singura cale,instanta
pana acum am tot intins,sperand ca ,odata cu anii,se va potoli,........ce anume trebuie sa fac,cum sa ma adresez instantei,ce probatoriu imi trebuie,....
merci mult pt raspuns
1.In primul rand, faceti-i poza copilului asa tuns, chilug.
Copilului ii place sau este suparat ca a fost tuns? In functie de asta, daca el este multumit, nu aveti ce face.
2.Daca sufera, mergeti urgent la DGASPC ca psihologii de acolo sa evalueze copilul in raport cu tata si daca din raport reiese ca e traumatizat, treceti la pasul
3. Cerere in instanta privind reducerea programului de relatii cu minorul, intalnirile sa aiba loc in spatii publice, in prezenta dvs. sau a membrilor familiei dvs.
Un copil mai mare de 5 ani isi controleaza sfincterele, situatia descrisa de dvs. este o somatizare a unei suferinte psihice, eu va recomand un control de urgenta al copilului la un medic specialist in psihiatrie infantila, pe langa evaluarea psihologica.
In cazul dvs., suntem in prezenta unui abuz grav. Conform legii 272/2004 :

Abuzul emoţional constă în expunerea repetată a copilului la situaţii al căror impact emoţional depăşeşte capacitatea sa de integrare psihologică. Abuzul emoţional vine din partea unui adult care se află în relaţie de încredere, răspundere sau putere cu copilul. În mod concret, aceste acte pot fi umiliri verbale şi nonverbale, intimidări, ameninţări, terorizări, restrângeri ale libertăţii de acţiune, denigrări, acuzaţii nedrepte, discriminări, ridiculizări şi alte atitudini ostile sau de respingere faţă de copil, de unul din părinții săi sau față de o persoana foarte apropiată acestuia.
Dacă abuzul emoţional este repetitiv şi susţinut, duce la afectarea diverselor paliere ale psihicului copilului (de exemplu, structura de personalitate, afectele, cogniţiile, adaptarea, percepţia), devenind abuz psihologic, care are consecinţe mai grave decât abuzul emoţional şi pe termen lung asupra dezvoltării copilului.Copilul care este obstrucționat în accesul la întreaga sa familie suferă indirect un abuz emoţional şi/sau psihologic.


Trebuie sa va asigurati cu martori dinafara familiei dvs. , dispusi sa se prezinte in instanta, cand va aduce copilul acasa. Declaratia dvs. ca il aduce flamand si murdar, nedovedita, nu este proba in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
Martonze, utilizator
Are program de vizita ?
are,neispravitul,ca avem aproape aceleasi drepturi,cu diferenta ca el poate face ce vrea,daca vine,vine,daca nu,nu anunta si nu imi raspunde ,dar eu sunt supusa tot timpul atentionarii ca el vuine cu politia,securitatea,legiunea de onoare,.ARE DREPTUL
copilul a avut cateva tentative sa nu mearga,sa ii spun sa nu mai vina o perioada,tot din cauza ca l-a dus fortat la ras in cap
dar,l-a amenintat cxu ceva ce nu imi spune

Alte discuții în legătură

Situatie grava, rog sprijin! refuzul minorului de a petrece timp cu tata ContSters193379 ContSters193379 Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita si exercitarea in comun a autoritatii parintesti ContSters193379 ContSters193379 ......tatal copilului nostru,in varsta de 8 ani,m-a dat in judecata pentru schimbarea programului de vizita,respectiv custodie comuna, o saptamana in vacanta ... (vezi toată discuția)
Vizita protectia copilului Andreeabc Andreeabc Acum vreo luna am avut un scandal cu tatal copilului,cu care nu sunt casatorita. In urma acestui scandal am decis, ca o perioada, tatal sa nu-si vada copilul. ... (vezi toată discuția)