avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are sau nu are acest drept???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are sau nu are acest drept???

Rog,din nou,sprijin si lamurire cu privire la vechea mea problema,..........fostul si comportamentul fata de copilul nostru.Dilema mea e urmatoarea: daca copilul imi este incredintat mie,spre crestere,educare,custodia o detin doar eu,ce drept are fostul,sa produca schimbari fizice copilulului???
Ma refer la obsesia de a rade copilul in cap,se intampla deja a 4-a oara,de cand am vb cu el ca nu sunt de acord si nu pot suporta copilul tuns ca dupa paduchi.mentionez ca l-a adus,pe langa chilug,facut pe el si flamand
Nu mai suport,rog ajutor,cum pot potoli neispravitul acesta.
Stimata doamna. Lucrez in cadrul unui DGASPC si sincer ma uimeste ca inca nu ati rezolvat nimic pana acum. Exista in orice institutie de acest fel un birou abuz care este competent sa va rezolve problema cu specialistii din cadrul biroului.Abuzul emotional se dovedeste destul de greu dar ...se face in cele din urma .Inclusiv acel psiholog pe care unii repondenti il blameaza cu siguranta isi va face datoria si da nu poate sa va dea acel raport dumneavoastra ci doar instantei la solicitare. Cat despre faptul ca ati facut deja multe sesizari cu privire la acest fapt , daca aveti si numere de inregistrare a petitiilor trebuie sa se respecte acel termen de 30 zile oricare ar fi raspunsul. Si da trebuie sa faceti cat mai multe solicitari pentru interesul copilului dumneavoastra. Poate ar trebui chiar dumneavoastra sa intentati un proces pentru reducerea timpului de vizita a tatalui si astfel sa deschideti cutia pandorei.
Eu va sfatuiesc sa deschideti dosar de reducere a programului de vizite, iar vizitarea sa se faca in prezenta mamei.

Solicitati in instanta si aceasta va dispune un referat de evaluare psihologica in urma mai multor vizite supravegheate tata minor de catre un psiholog care va observa comportamentul minorului in prezenta tatalui.

Solicitati de asemenea o evaluare psiho - educationala din partea educatoarei/invatatoarei minorului, vis a vis de comportamentul micutului si eventuala interactiune cu tatal, daca a existat vreun prilej de acest gen (cu ocazia serbarilor, de ex).

Veti proba cererea cu martori, cu interogatoriul paratului. Va asigur ca instantele se apleaca in mod corespunzator asupra acestor cazuri de posibile abuzuri asupra minorului.

Nu va fi usor, dar daca nu actionati acum in viitor situatia se va agrava.
coraz a scris
dar: EU AM NEVOIE DE AJUTOR PENTRU COPILUL MEU. daca e cineva dispus sa ma indrume, eu sunt dornica sa remunerez acest ajutor



Buna ziua,
Este de luptat cu institutiile statului si mare lucru nu se prea obtine.
Nu se implica nimeni.
Este o mare problema a societatii romanesti.
Numai ca in noul cod de procedura civila cei ce trebuie sa se implice sunt Autoritatea pentru protectia copilului prin intermediul unui executor judecatoresc.
Autoritatea va trebui sa se implice si sa sesizeze instanta de judecata, potrivit noilor reglementari.
Problema e ca oricare dintre autoritati care au atributii, sarcini, competente si responsabilitati in domeniul protectiei copilului nu asigura pe cineva in prezenta caruia sa predati si sa preluati copilul.
O idee ar fi sa incercati sa faceti lucrul acesta printr-un mediator. Prin intermediul lui sa il predati si sa il preluati, acesta fiind si o persoana autorizata si pe care sa o puteti ruga sa incheie si un proces verbal asupra modului cum predati copilul si cum il preluati. Iar acest proces-verbal este recunoscut de instanta.
Pe de alta parte faceti mai multe evaluari psihologice, psihiatrice si altele de acest fel, la intervale de o luna pe care sa le folositi apoi in instanta, cerand instantei ca la randul ei sa dispuna o astfel de evaluare, pentru a confirma sau infirma o astfel de evaluare.
Pastrati si reclamatiile deja facute si le depuneti si pe acelea in instanta.
Incercati si pasii acestia, pentru ca de procesul-verbal incheiat la mediator instanta va tine cont. Este o instituitie noua, dar fara de care din august acest an nu prea mai ai ce cauta in instanta.
Si daca tot exista uzitati-o.
Personal cunosc un caz in care mama nu se ocupa de copil, l-a muscat un caine si nu s-a dus sa-i faca injenctia la spital, a fost cu ochiul vanat saptamani intregi, si dupa doua saptamani, cand a mers sa vada un medic copilul, acesta s-a ingrozit si a spus ca putea sa ramana fara acel ochi.
Cu toate astea este o mama minunata, care se ocupa de copil si tot ce se observa de cei din jur sunt fabulatii si in continuare procedeaza la fel, pentru ca nimeni nu face nimic, ca si in cazul dumneavoastra.
Probabil autoritatile statului asteapta acele cazuri cand acesti copii sunt mutilati ca sa faca ceva. Abia atunci se oripileaza toata lumea, devin cazuri de presa doua saptamani si nimeni nu mai zice nimic apoi.
Asa ca incercati si asa, pentru ca pe mediator odata ce l-ai platit, poti stabili o intalnire cu el si duminica seara cand vine din programul de vizitare, sau din vacanta. Ii explicati situatia si v-a intelege. Macar sa incercati doua luni la rand si pe urma initiati o actiune in instanta pentru un program de vizitare mai supravegheat, avand toate aceste dovezi. Eventual la intalniri sa participe si un avocat.
Multa bafta.
Stimata doamna avocat si domn consilier juridic,
Ceea ce sfatuiti dvs. pe mama acestui copil este cat se poate de bine intentionat.
Eu vreau doar sa va informez ca acest tip de om se poarta extraordinar in prezenta martorilor, afiseaza in exterior o tinuta impecabila, neatacabila. Stiindu-se observat, este alt om.
Tineti minte tragedia de la Cluj? Absolut toti colegii, prietenii, vecinii au ramas uimiti ca acel om bland, iubitor de copii, a putut face ceea ce a facut. Dar mamele copiilor stiau ca are probleme, altfel nu ramanea o mama sa-si creasca singura 2 copii !!, posibil sa fi sustinut si in instanta, dar legea e...lege, copiii trebuie sa aiba tata, indiferent de cum e.
Fiti sigur ca daca un mediator ar accepta propunerea dvs., dovezile nu ar mai exista, iar ceea ce spune copilul? copilul nu are discernamant, este invatat de mama alienatoare, etc.

Vorbesc din experienta, violenta s-a petrecut noaptea, in prezenta parintilor-de unde martori la miezul noptii?
A adus martora la intalnirea cu copilul, s-a purtat extraordinar, ca un om normal, n-a bruscat-o pe mama, n-a mai amenintat-o, pana la urmatoarea intalnire, fara martor.
Copilul e torturat psihic chiar si la telefon-spunandu-i- se de fiecare data ca trebuie sa plece cu tata, ca tata il ia si-l va aduce inapoi, si de fiecare data copilul mai adauga un pic de respingere pentru tata, fiindca pur si simplu nu este atasat de el.
Pensia alimentara, in cuantum minim, o plateste inainte de termenele din instanta, mai uita cate o luna, dar mentioneaza ca ii da voie mamei sa bea o cafea din banii lui.
La strigatul de ajutor al mamei, nici o institutie nu a raspuns, a fost tratata cu "hai sictir", dar tatal insistent, care s-a dat victima mamei alienatoare, a fost servit pe tava de autoritati-poate de teama? in sensul contactarii mamei de catre Protectia copilului pentru evaluare psihologica ceruta de tata, lucru dupa program ca sa-i raspunda rapid la reclamatie, Ancheta psihosociala facuta prin telefon, etc. Chiar acei functionari ne-au recomandat sa ne luam avocat bun, fiindca tatal acesta are probleme si ei nu au atributii in expertiza psihiatrica. La fel au afirmat si cei de la Protectia Copilului.
Instanta nu iti aproba expertiza psihiatrica daca nu sunt antecedente, dupa ce mutileaza sau omoara, se face expertiza fara a fi ceruta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie grava, rog sprijin! refuzul minorului de a petrece timp cu tata ContSters193379 ContSters193379 Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita si exercitarea in comun a autoritatii parintesti ContSters193379 ContSters193379 ......tatal copilului nostru,in varsta de 8 ani,m-a dat in judecata pentru schimbarea programului de vizita,respectiv custodie comuna, o saptamana in vacanta ... (vezi toată discuția)
Vizita protectia copilului Andreeabc Andreeabc Acum vreo luna am avut un scandal cu tatal copilului,cu care nu sunt casatorita. In urma acestui scandal am decis, ca o perioada, tatal sa nu-si vada copilul. ... (vezi toată discuția)