avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are sau nu are acest drept???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are sau nu are acest drept???

Rog,din nou,sprijin si lamurire cu privire la vechea mea problema,..........fostul si comportamentul fata de copilul nostru.Dilema mea e urmatoarea: daca copilul imi este incredintat mie,spre crestere,educare,custodia o detin doar eu,ce drept are fostul,sa produca schimbari fizice copilulului???
Ma refer la obsesia de a rade copilul in cap,se intampla deja a 4-a oara,de cand am vb cu el ca nu sunt de acord si nu pot suporta copilul tuns ca dupa paduchi.mentionez ca l-a adus,pe langa chilug,facut pe el si flamand
Nu mai suport,rog ajutor,cum pot potoli neispravitul acesta.
Nici eu nu cred ca legea se poate aplica asa aiurea.
Trebuie dovedita culpa celui care nu impinge minorul de la spate ca sa mearga la parintele la care il supune la rele tratamente.
Notiunea de rele tratamente poate imbraca insa diferite forme si urmeaza a se aprecia de la caz la caz de catre instante in raport de apararile partilor si de probele administrate.

Nu este un proces formal in urma caruia se sesizeaza instanta si aceasta aplica in mod automat sanctiunea.

In mod normal trebuie deschis un proces pentru schimbarea dreptului de vizita.
Adica in prezenta mamei ar cam fi varianta viabila ca sa nu fie agresat copilul.

Ma refer la varianta cu rele tratamente aplicate minorului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
domne,mi se face rau
ce tara e asta,ce legi sunt astea????
o sa se ajunga nu peste f mult timp,ca femeile,sa nu mai faca cxopii,stiind dinainte ce se poate intampla
atunci,cine stie,poate veti face voi barbatii,iar situatia sa se inversesze
e oare imposibil>????doamnelor,ce spuneti????nu ar fi corect de facut propaganda ....'femei,nu mai aduceti copii pe lume,in situatia asta se ajunge in 80 la suta din cazuri',pe langa durerea cand aduci un copil pe lume,esti comdamnata tot restul vietii din cauza unui dobitoc,care nu e in stare de absolut nimic,decat sa distruga si sa terfeleasca
merci mult de sprijin,oricum,voi avea nevoie in continuare,mai mult ca sigur
pup.
Inainte ca femeile sa se gandeasca daca mai doresc copii sau nu, ar trebui cu siguranta sa se gandeasca mult mai bine si sa fie mult mai atente la partenerii pe care si aleg. Copii nu au nici o vina. Eu va urez succes in a gasi o rezolvare !
din pacate totul trebuie demonstrat , la noi legea este interpretabila. Important este sa gasiti un psiholog si un avocat perseverenti in a demonstra ceea ce doriti. De asemenea nu ar strica putin noroc in ceea ce priveste judecatorul la care ajunge cazul d-voastra, ar trebui sa va interesati( in general un avocat bun stie cine va audia cazul), deoarece mai exista si latura subiectiva la femei< chiar daca in mod normal legea nu ar permite, dar totusi suntem oameni nu roboti!
Daca am trai in Suedia, Norvegia etc. doar pentru presupuneri de abuz, si simple reclamatii , parintele care abuzeaza copilul( se intelege si o simpla palma data !!) este inchis pe o perioada de pana la 30 de zile cu posibilitate de prelungire, iar copilul este supus din ziua respectiva unei urmariri stricte cu vizite la domiciliu si evaluare periodica dpdv psihologic a integritatii lui mentale.
Ce parere aveti??
tot respectul pentru sistemul acestor tari! din pacate,sansa de a ma muta cu copilul legat acolo sau in alta parte,e extrem de mica.

Alte discuții în legătură

Situatie grava, rog sprijin! refuzul minorului de a petrece timp cu tata ContSters193379 ContSters193379 Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita si exercitarea in comun a autoritatii parintesti ContSters193379 ContSters193379 ......tatal copilului nostru,in varsta de 8 ani,m-a dat in judecata pentru schimbarea programului de vizita,respectiv custodie comuna, o saptamana in vacanta ... (vezi toată discuția)
Vizita protectia copilului Andreeabc Andreeabc Acum vreo luna am avut un scandal cu tatal copilului,cu care nu sunt casatorita. In urma acestui scandal am decis, ca o perioada, tatal sa nu-si vada copilul. ... (vezi toată discuția)