avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Exista o limita sub care se poate evita ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Exista o limita sub care se poate evita subcontractarea?

In speta urmatoare: in cadrul unor lucrari, ofertantul isi da seama ca are nevoie de un utilaj special de care nu dispune. Situatia nu putea fi prevazuta, fiind vorba de un foraj a carui necesitate nu aparea in PT initial, si pe care hartile geo nu au prevazut-o. AC este de acord.

Cum procedeaza ofertantul?

1.Subcontracteaza pe parcursul derularii contractului, cf art 96 din HG 925?

2. Incheie un contract de prestari servicii cu un op. economic si informeaza AC printr-o instiintare.

Intreb pentru ca aceasta lucrare neprevazuta reprezinta 0,5% din valoarea contractului.
Daca ar proceda cf punctului 2 s-ar evita "dosarul" subcontractantului.
Cel mai recent răspuns: Faneli , utilizator 17:24, 11 Martie 2013
Poate subcontracta cu acceptul autoritatii contractante. Nu este suficienta instiintarea.
Inteleg ca poate subcontracta in timpul derularii contractului, cu acceptul AC.

Multumesc pentru raspuns,
Din cate inteleg, pretul contractului se majoreaza cu 0,5% iar AC considera ca aceasta este o situatie imprevizibila si se justifica aplicarea prevederilor art. 122 lit. i), urmand sa se incheie act aditional la contract. In aceste conditii, subcontractantul poate fi propus chiar in timpul negocierii. Da , pe parcursul derularii contractului, cu acceptul AC, se pot modifica subcontractantii sau se pot introduce noi subcontractanti.
Ultima mea precizare are in vedere faptul ca posibilitatea introducerii de subcontractanti pe parcursul derularii contractului, mai este supusa urmatoarelor conditii:
- contractul de subcontractare se va intocmi numai cu respectarea conditiilor prevazute in contractul de baza
- introducerea subcontractantului nu trebuie sa conduca la modificarea propunerii tehnice si financiare.
Nu, lucrarea respectiva este facuta in pretul contractului, acesta nefiind majorat de acest neprevazut. Din aceasta cauza intreb daca pot evita subcontractarea si face numai o instiintare a AC.

Alte discuții în legătură

Oug 34/2006 - introducere subcontractanti pe parcursul derularii contractului alemisa alemisa Buna ziua, Va rog sa ma sprijinuti cu un punct de vedere pe urmatoarea speta: Prin licitatie deschisa s-a atribuit un contract de proiectare si executie ... (vezi toată discuția)
Subcontractant la cesionar olan_andreea olan_andreea Buna ziua, In urma incheierii unui contract de lucrari cu o primarie, executantul a facut un contract de cesiune cu firma X. In ce conditii poate incheia o ... (vezi toată discuția)
Act aditional si negociere fara publicare? geanina.valean geanina.valean Buna ziua, Suntem o AC care a incheiat cu un operator economic un contract de lucrari pentru alimentare cu apa potabila a unei comune, prin procedura de ... (vezi toată discuția)