avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare cheltuieli comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare cheltuieli comune

Intr-un complex rezindetial exista urmatoarea situatie: la dezmembrare, pentru un nr. de locuri de parcare supraterane in documentele de carte nu funciara nu a fost alocata o cota indiviza din proprietatea comuna.
1. cum poate fi reglementata aceasta situatie dpdv legal?
2. cota indiviza este folosita la repartizarea cheltuielilor comune. Sub ce forma poate asociatia de proprietari sa incaseze de la proprietari acestor locuri o cota din chetuielile comune aferente acestor suprafete?
3. Asociatia de proprietari poate emite factura ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:22, 7 Martie 2013
Nu ati precizat daca numarul de locuri de parcare coincide cu numarul de apartamente din condominiu
Eventuale costuri parti comune se pot calcula in temeiul hotararii adunarii generale a proprietarilor
In complex exista si alte parcari in subsol care au cota indiviza in cartea funciara. Aceste parcari au fost vandute catre cei care au cumparat si apartamente. Doar cele de la exterior, din care marea majoritate sunt inca in proprietatea dezvoltatorului pt. ca nu a dorit sa le vanda, au fost dezmembrate in aces mod. Nu stiu sa va spun daca nr. total al parcarilor este egal cu cel al apartementelor. Vorbim de aprox 300 de apartemente.
micav a scris:

1. cum poate fi reglementata aceasta situatie dpdv legal?
2. Sub ce forma poate asociatia de proprietari sa incaseze de la proprietari acestor locuri o cota din chetuielile comune aferente acestor suprafete?
3. Asociatia de proprietari poate emite factura ?

1. Situatia poate fi reglementata prin contract cu dezvolatatorul, contract incheiat cu asociatia de proprietari sau cu fiecare proprietar in parte.
2. Asociatia de proprietari poate incasa numerar la casierie sau prin cont bancar in urma afisarii sumelor aferente pe listele de plata lunare pentru fiecare proprietar de apartament si utilizator al locurilor de parcare.
3. Asociatia de proprietari poate emite factura si chiar este obligata sa emita factura, ca orice persoana juridica, la solicitarea celui care plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Incasare taxe de administare de catre asociatie micav micav intr-un complex rezidental dezmembrarea finala s-a facut in mai multe loturi: - Un lot mare care contine apartamente si parcari subterane. Aceste proprietati ... (vezi toată discuția)
Acord de asociere SethBV SethBV Buna ziua, Locuiesc intr-un ansamblu rezidential nou, format din 4 blocuri. La subsol, sub toate cele 4 blocuri este o parcare subterana. Fiecare bloc are ... (vezi toată discuția)