Buna ziua, am un card de cumparaturi in rate egale fara dobanda de la o banca de aproximativ 6 ani, timp in care mi-am achitat intotdeauna la timp ratele scadente.
Din cauza unor probleme financiare am intarziat mai mult de 30 de zile plata sumei scadente de 260 de lei, iar banca m-a bagat in biroul de credite pe o perioada de 5 ani.
Mentionez ca numai am alte credite, datorii sau restante la alte institutii bancare iar suma respectiva am platit-o integral. Am facut o petitie catre banca respectiva, in care ii rog sa scoata din biroul de credite deoarece consider ca e o pedeapsa prea aspra 5 ani sa nu pot beneficia de credite pentru o suma relativ mica pe care am si achitat-o.
Intrebarea mea este unde pot contesta un eventual raspuns negativ la petitia mea? La ce fel de instanta judecatoreasca, judecatorie sau tribunal? Daca e de competenta tribunalului la ce sectie anume?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Aşteptaţi mai întâi răspunsul băncii, fiind o datorie asa mica şi faptul ca ati achitat rapid, poate fi favorabil dvs, la tribunal din păcate nu aveţi ce petiţie sa înaintati.
Asa este, sper sa fie favorabil, banca poate sa ceara anularea înscrierii, dvs nu sunteţi un rău platnic.
Alte discuții în legătură
Birou de credit
Ovidiu Cozma
Buna seara! In anul 2015 am facut un imprumut la un IFN pe o perioada de 6 luni. Dupa putin timp am pierdut locul de munca, ne mai putand plati rata. Dupa 3-4 ... (vezi toată discuția)