avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nume introdus in Biroul de Credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nume introdus in Biroul de Credite

Buna ziua, am un card de cumparaturi in rate egale fara dobanda de la o banca de aproximativ 6 ani, timp in care mi-am achitat intotdeauna la timp ratele scadente.
Din cauza unor probleme financiare am intarziat mai mult de 30 de zile plata sumei scadente de 260 de lei, iar banca m-a bagat in biroul de credite pe o perioada de 5 ani.
Mentionez ca numai am alte credite, datorii sau restante la alte institutii bancare iar suma respectiva am platit-o integral. Am facut o petitie catre banca respectiva, in care ii rog sa scoata din biroul de credite deoarece consider ca e o pedeapsa prea aspra 5 ani sa nu pot beneficia de credite pentru o suma relativ mica pe care am si achitat-o.
Intrebarea mea este unde pot contesta un eventual raspuns negativ la petitia mea? La ce fel de instanta judecatoreasca, judecatorie sau tribunal? Daca e de competenta tribunalului la ce sectie anume?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 19:47, 7 Martie 2013
Aşteptaţi mai întâi răspunsul băncii, fiind o datorie asa mica şi faptul ca ati achitat rapid, poate fi favorabil dvs, la tribunal din păcate nu aveţi ce petiţie sa înaintati.
Va multumesc pentru raspuns. Voiam sa stiu in ce mod pot ataca in instanta un eventual raspuns negativ al lor la cererea mea.
Nu aveţi temei de drept, a fost depăşit termenul, aceasta este problema, cred ca şi în contractul dvs de credit este prevăzut.
Am inteles, deci singura varianta este sa-mi aprobe conducerea bancii respective cererea trimisa?
Asa este, sper sa fie favorabil, banca poate sa ceara anularea înscrierii, dvs nu sunteţi un rău platnic.

Alte discuții în legătură

Birou de credit Ovidiu Cozma Ovidiu Cozma Buna seara! In anul 2015 am facut un imprumut la un IFN pe o perioada de 6 luni. Dupa putin timp am pierdut locul de munca, ne mai putand plati rata. Dupa 3-4 ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp se sterge din baza de date numele unei persoane care a fost inregistrata ca rau platnic la banci ? VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Buna ziua ! O problema cu care cred ca se confrunta din ce in ce mai multa lume este aceea a neputintei platilor la banci. Am fost salariata pana in septembrie ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite Popa_Ionut Popa_Ionut Buna ziua. Mă numesc Ionuț şi am o situatie mai delicata..Am avut un card de cumparaturi luat in 2012-2013 si am ajuns in situatia să nu il mai platesc ... (vezi toată discuția)