Buna ziua ! O problema cu care cred ca se confrunta din ce in ce mai multa lume este aceea a neputintei platilor la banci. Am fost salariata pana in septembrie 2009 si pana atunci mi-am achitat datoriile corect. Din pacate dupa aceea din ajutorul de somaj -si mai ales dupa ce onor guvernantii noastri au diminuat cu 15 % acest ajutor de somaj am inceput sa am dificultati in a-mi plati ratele. Desi mi-as fi dorit sa nu fiu in asemenea situatii am ajuns sa fiu inregistrata pe listele negre ale bancilor ca rau platnic. Stie cineva sa-mi spuna dar la modul serios exista o anumita perioada dupa care sa apari CURAT ? Sa poti opta la o adica la un alt imprumut ? Se prescriu acele liste ? sau ramai acolo vesnic ? Multumesc pentru un eventual raspuns ! Scuze nu mi-am dat numele : Mihaela Vasilenco
dupa 5 ani datoria se sterge din baza de date a Biroului de Credite , dar credituk respectiv va figura in jur de 7 ani in Centrala Riscurilor Bancare, ca si credit extrabilantier, sau credit investit cu formula executorie