avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, revin cu o întrebare către dvs în ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, revin cu o întrebare către dvs în speranța în ...

Bună ziua,revin cu o întrebare către dvs în speranța în care mă puteți ajuta.In urmă cu câteva luni am apelat la bancă pentru o restructurare având 2 credite la bănci diferite la ambele credite mi s-a acordat perioada de grație, după perioada de grație am plătit 2 luni.Acum din nefericire angajatorul m-a dat afară,am încercat să vorbesc cu băncile să le trimit decizia de demitere dar mi s-a spus ca nu mi se mai pot oferi soluții deoarece am beneficiat deja de restructurare.Cum pot proceda acum dacă eu nu mai am venit și nu am din ce să achit ratele.La toate astea se adaugă faptul ca am și o pensie alimentara de plătit cu sentința de 16,6% pentru copil deoarece mai am un copil în întreținere.Va rog sa ma ajutați cu un sfat!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sfatul cel mai bun ar fi sa va gasiti urgent un job , sunteti responsabil sa cresteti 2 copii , nu va puteti permite sa stati in expectativa , chiar daca postul nu ar fi fix ce va doriti . Va angajati si , cand gasiti ceva mai potrivit , plecati . Piata muncii va e favorabila , e lipsa de forta de munca . Creditele , daca nu le platiti , veti fi executat . Daca aveti casa … ghinion , ramaneti fara ea … Nimeni nu ar putea sili bancile sa va “ ierte “ de datorii . Ati luat banii , trebuie sa-i dati inapoi .
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
CHKa, utilizator
Sunt deja în căutarea unui job de când am rămas fără loc de muncă.Nu am pretenția de la bănci să mi se șteargă datoriile am nevoie doar de o soluție pentru o perioadă scurtă de timp până rezolv această situație.
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar nu au dreptate bancile sa nu mai aiba incredere in dvs. ca si client al lor ? ati cerut o data sa fiti inteles - sa va restructureze creditul - , sa fiti pasuit o vreme - ati avut perioada de gratie - , nu poate banca sa va fie suport in toate necazurile , este un business , nu ONG . Acum , pentru banca , sunteti un client cu risc . Incercati sa cereti o audienta la directorul acesteia , poate il convingeti … Dar am mari indoieli …
CHKa, utilizator
Cum nu cunoașteți situația este ușor să vă dați cu părerea.Pana a întâmpina dificultăți financiare am fost mereu un om care și-a achitat obligațiile la timp și anumite credite anticipat.Faptul ca am rămas fără job în prezent după o vechime de 10 ani în cadrul companiei și să rămâi fără un venit de 10.000 lei pe lună nu este tocmai simplu,astfel mi-aș fi respectat incontinuare obligațiile fără a fi nevoie de soluții din partea lor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate @ Utilizator6288119 , ati inteles cu totul eronat , eu nu-mi permit sa va judec , nici sa pun la indoiala severitatea sau obiectivitatea problemelor dvs. Doar v-am aratat care ar putea fi punctul de vedere al oricarei banci . Aveti in vedere ca bancile - practic - nu ruleaza proprii lor bani , in asa fel incat sa aiba intelegere si empatie pentru clientii cu probleme . Ei ruleaza si dau credite din banii pe care alti clienti , ii depun in conturi de economii , de depozite , conturi curente , etc. Si au raspunderea acestori fonduri , nu le pot risca . Daca din analiza lor reiese ca prezentati un risc prea mare , asta este… vor incerca sa recupereze ce-i al lor …

Alte discuții în legătură

Reesalonare credite, persoana fizica Monica Bogdan Monica Bogdan Buna ziua, am inteles ca bancile au produse de esalonare credite de consum persoane fizice. Am fost si am intrebat si eu pe la banci, dar unele mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Rata la banca imposibil de platit mariams70 mariams70 Buna seara, Am o rata la banca de 210lei ,de curand mi sa terminat somajul si nu mai am alt venit decat alocatia copilului,vin cu intrebarea ... (vezi toată discuția)
Nici un drept in fata banci? adrian78 adrian78 am si eu un credit ipotecat si este tot mai greu cu plata ratei.Am fost la banca sa obtin si eu o perioada de gratie,dar m-am dus degeaba.Cei de la banca spun ... (vezi toată discuția)