Domnule,
Dumneavoastra ati incheiat un contract cu Banca. Banca si-a respectat obligatiile, respectiv v-a creditat cu suma de bani solicitata. V-ati asumat achitarea intregului credit inclusiv dobanda aferenta conform contractului. Banca este o persoana juridica. Are propriile sale chetuieli. Cum credeti ca isi permite sa dea perioade de gratie? Cu ce si-ar mai plati salariatii? Cu ce ar mai plati dobanzile la depozite? Daca v-au refuzat insemana ca nu isi permit din punct de vedere financiar sa va aprobe cererea.
Va inselati in legatura cu reesalonarea. Este tocmai decalarea la care faceti referire. Partea din credit care a mai ramas de achitat o veti achita intr-un numar mai mare de rate, ceea ce va micsora teoretic suma lunara de plata.
raspundeti ca un functionar al bancii=D>
stiu foarte bine ce obligati am prin semnarea contractului. dar ma gindeam ca din punct de vedere legal suntem si noi protejati cumva. adica BNR sa le poata impuna sa acorde o perioada de gratie. persoanelor care au bunavointa sa plateasca dar nu pot. eu personal am avut un deces in familie care ma cam lasat fara bani,in romania la citi bani iti trebuie pentru o inmormintare nici sa mori nu mai poti.
va multumesc oricum pentru raspuns Domnule BROM
Brom v-a scris despre logica faptului ca banca poate foarte bine sa nu va dea nici un fel de inlesniri suplimentare, avand in vedere ca dpdv legal, contractul este legea partilor.
Cu toate astea, oameni suntem, si nu are nimeni interes ca dvs. sau alte persoane de buna credinta care au intrat intr-o perioada dificila sub aspect financiar, sa ajunga la ruina.
Parerea mea este ca mai trebuie sa insistati cu cererile dvs. de reesalonare a creditului si a ratelor si dobanzilor restante ( daca aveti restante), anexand orice dovezi aveti cu privire la situatia dvs financiara inrautatita - adeverinta de salariu cu un salariu mai mic, daca este cazul, certificatul de deces al membrului de familie ( atentie, trebuia sa ridicati si ajutorul de deces care este de circa 1700 de lei acum) a carui inmormantare ati platit-o s.a.m.d.
Propuneti bancii - din moment ce ati achitat deja 3 ani din credit, o prelungire a duratei de creditare initiale cu inca minim 3 ani, de exemplu, sau chiar mai mult, daca normele bancii permit o durata mai mare - acest lucru v-ar putea reduce rata. Incercati sa va interesati si de o eventuala refinantare a creditului, daca nu gasiti intelegere la actuala banca, deoarece s-ar putea sa veti placuta surpriza ca aceeasi suma imprumutata, refinantata la alta banca, sa va coste mai putin lunar, si sa beneficiati si de o perioada de gratie inclusiv cu privire la dobanda (exista cel putin o oferta de genul acesta pe piata:))
Incercati sa nu ajungeti in Biroul de Credit cu intarzieri prea mari la rate pentru a mai putea obtine credit in alta parte, si straduiti-va sa convingeti banca actuala sa va modifice graficul de rambursare conform posibilitatilor dvs. actuale de rambursare.
Si inca ceva, la cati imprumutati cu probleme sunt in prezent, daca singurul dvs. demers a fost sa treceti pe la banca ( spuneti ca v-ati dus degeaba, de parca o singura deplasare ar fi trebuit sa rezolve tot:stunned:), si sa spuneti in treacat unui functionar de acolo ca ati vrea si dvs., daca se poate, o perioada de gratie, puteti fi sigur ca imediat ce ati iesit pe usa cazul a fost inchis.
Cand ma refer la demersuri si la negocieri, ma refer la cereri scrise, inregistrate la banca -la sucursala unde aveti creditul si chiar in centrala bancii;)
Amintiti-va cat ati umblat pentru a obtine creditul, nu trebuie sa precupetiti acum eforturile!