avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Farmacist sef si daca esti in concediu postnatal?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Farmacist sef si daca esti in concediu postnatal?

Buna seara!
Iar revin cu o intrebare la care nu gasesc raspuns si anume: Ocup functia de farmacist sef, urmeaza sa intru in concediu postnatal si din cate stiu eu trebuie sa ma suspende din functie in timp ce stau in concediu. Intrebarea mea este daca angajatorul e obligat sa faca chestia asta sau nu? Daca nu ma suspenda din functie, nu ma afecteaza la concediul postnatal?
Cel mai recent răspuns: sarlota , utilizator 11:36, 7 Martie 2013
1. Concediul de maternitate = 126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal.

2. Cred ca dvs. va referiti la concediu pentru crestere copil (CCC) pana la 1 an sau 2 ani.

3. - Pe perioada concediului de maternitate contractul individual de munca (CIM) se suspenda de drept.
- Pe perioada CCC se suspenda CIM la cererea dvs.

4. - In ambele cazuri dvs. sunteti tot salariata acelei unitati numai ca nu prestati activitate si nu primiti salariu.
- CIM ramane valabil cu tot ce este inregistrat in el, inclusiv functia.
- Pe perioada cat aveti CIM suspendat angajatorul poate sa angajeze alta persoana pe acel loc de munca cu CIM pe perioada determinata pana la reluarea activitatii de catre dvs.

5. - Asadar in timp ce aveti CIM suspendat nu va poate face nici o modificare in CIM.
- Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC legea spune sa va suspendati CIM (activitatea) nu si functia.

Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru crestere copil OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, am o nelamurire in legatura co zilele de concediu medical pentru suspendarea unui contract de munca pentru concediu de ingrijire a copilului si ... (vezi toată discuția)
Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)