Buna seara la toata lumea, as dori daca se poate un raspuns pe care greu l-am cam primit la problema cu impozitul pe venit..........ce face un cabinet stomatologic care incaseaza sa zicem 1000 ron pe o lucrare , da bon pe ea la om, plateste 3% impozit pe venit dar din 1000 ron da la tehnicianul dentar care ia facut lucrarea dentara 500 ron unde si laboratorul de tehnica dentara taie factura pe cabinetul de stomatologie si plateste 3% impozit pe venit.Precizez ca laboratoarele de tehnica dentara erau incadrate la o exceptie , ele neputand sa taie factura pe "persoana fizica" ,doar catre cabinetul de stoma cu care are un contract de prestari servicii?Pareri...........#-o
Atat cabinetul stomatologic, cat si cel de tehnica dentara sunt entitati juridice diferite care realizeaza venituri ca urmare a prestatiilor lor. Pentru aceste venituri trebuie sa plateasca impozit.
ok, de acord se plateste dar cabinetul este cel care vine in contact cu omul si da bon pe toata suma lucrarii si apoi tot cabinetul da jumate din bani laboratorului care si el plateste impozit pe suma care o primeste, din pretul unui dinte jumate ia medicul , jumate tehnicianul , si atunci apare problema la cabinet pentru ca nu mai putem scadea factura de la tehnician si plata impozitului doar pe suma cuvenita medicului.
Problema este in felul urmator.Tehnicianul dentar emite cabinetului dentar factura si bon pentru lucrarea executata.La suma incasata - 500 lei,plateste impozit 3%,15 lei.
Cabinetul dentar incaseaza 1000 lei de la beneficiarul lucrarii,in baza facturii si bonului fiscal.
La aceasta suma plateste impozit 3%,30 lei.Daca erati cu impozit 16%,ca inainte de 01.02.2013.,ati fi platit impozit :1000-500(factura si bonul fiscal de la tehnician)=500.
500x16%=80 lei.Cum vi se pare,e mai bine sau nu ?
500 nu este profit curat ca sa se aplice 500 x 16%
, din cei 500 scazi cheltuielile (materiale , salarii, utilitati, manopera) si apoi la ce ramane se aplica 16%
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.