avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvare societate cu debite
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvare societate cu debite

in cazul in care , Oficiul registrului comertului, cere dizolvarea unei firme, si firma respectiva imi datoreaza mie bani,ce trebuie sa fac sa-mi recuperez creanta?
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 21:48, 9 Martie 2013
Precizati temeiul in baza caruia se ,,cere" dizolvarea...Daca e vorba de o dizolvare judiciara conform art. 237 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, sunt prevazute niste termene in care orice persoana interesata - in speta dvs., puteti solicita numirea unui lichidator care sa instrumenteze procedura de lichidare urmata de radiere din registrul comertului. Trebuie sa aveti in vedere ca lichidatorul nu face munca patriotica, in prima faza cheltuielile ocazionate de demararea procedurii urmand a fi suportate de solicitant, urmand ca aceste cheltuieli sa fie recuperate(daca este de unde) de la debitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma dizolvata nicoga nicoga Am solicitat informatii la Registrul Comertului; mi s-a comunicast ca firma este dizolvata. Stiam ca dizolvarea este insotita de lichidare. Ce sa inteleg, ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate caprice caprice se mai pot recupera creantele de la o societate dizolvata? acum am aflat ca o societate care datoreaza o suma de bani societatii mele, a fost dizolvata acum 5 ... (vezi toată discuția)
Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)