Din descriere, cel mai probail este inselaciune.
Ar fi viciu ascuns daca - de exemplu - furnizorul ar fi primit el insusi , fara sa stie si sa verifice indeajuns, produsele de la un tert furnizor, si le-ar fi livrat mai departe sub denumirea pe care o credea corecta. Depinde si cum ar putea sa justifice, intr-o cercetare penala.
Procesul va dura ceva timp, daca vreti sa apelati la aceasta cale.
Ati putea regla amiabil problema, prin returnarea produselor, restituirea banilor si compensatii eventuale.
Posibil si prin mediere, elegant si de obicei rapid.
Referitor la temeiurile legale, puteti sa consultati Codul Penal:
"Art. 297
Înselaciunea cu privire la calitatea marfurilor
Falsificarea ori substituirea de marfuri sau orice alte produse, precum si expunerea spre vânzare sau vânzarea de asemenea bunuri, cunoscând ca sunt falsificate ori substituite, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 7 ani.
Daca marfurile sau produsele au devenit, prin falsificare sau substituire, vatamatoare sanatatii, sunt aplicabile dispozitiile art. 313.
Tentativa se pedepseste."
si :
"Art. 215
Înselaciunea
Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, în scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înselaciunea savârsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu închisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el însusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni.
Inducerea sau mentinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executarii unui contract, savârsita în asa fel încât, fara aceasta eroare, cel înselat nu ar fi încheiat sau executat contractul în conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta în alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.
Emiterea unui cec asupra unei institutii de credit sau unei persoane, stiind ca pentru valorificarea lui nu exista provizia sau acoperirea necesara, precum si fapta de a retrage, dupa emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plati înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul aratat în alin. 1, daca s-a pricinuit o paguba posesorului cecului, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta în alin. 2.
Înselaciunea care a avut consecinte deosebit de grave se pedepseste cu închisoare de la 10 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi."