avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandirea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandirea permisului de conducere

Am avut o condamnare de 9 luni cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice care a expirat pe 26 februarie 2013. Cand si care sunt pasii de urmat pentru redobandirea permisului auto si daca se poate da vreo derogare,avand in vedere ca am avut permisul auto 14 ani fara sa am evenimente sau incalcari ale legii?



Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
florinmoisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 15:09, 7 Martie 2013
obtineti un nou permis de conducere daca va inscrieti la examane dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Atentie! inca sunteti in termenul de incercare de 2 ani care se adauga la pedeaspa efectiv aplicata de 9 luni, deci abia dupa 2 ani si 9 luni veti fi reabilitat de drept.

nu are relevanta experienta ca sofer, aceasta a fost avuta in vedere la individualizarea pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului de conducere costyn79 costyn79 am condus u7n autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si mia fost anulat permisul de conducere .pe 13 dec 2012 sa incheiat procesul si am primit o ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice toma ioan bogdan toma ioan bogdan Buna ziua In octombrie 2008 am depistat in trafic sub influenta bauturilor alcoolice peste limita legala. Dupa testarea cu etilotestul si recoltarea probelor ... (vezi toată discuția)
Redobandirea permisului de conducere Dannet Dannet In 2008 am fost depistat sub influenta bauturilor alcoolice,peste 0,8,fara alte incidente. Am fost condamnat cu suspendare 6 luni prin hot definitiva in ... (vezi toată discuția)