avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Obligativitatea de a depune cerere de inscriere in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Obligativitatea de a depune cerere de inscriere in tabelul creditorilor

Buna ziua
o societate comerciala care cere deschiderea procedurii de insolventa pt o alta, cerere care i se admite, este obligata sa mai depuna si cerere de admitere a creantei?
va intreb intrucat sunt in aceasta situatie, si debitoarea a facut contestati pe acest motiv. ca desi am cerut deschiderea procedurii nu am depus cerere de inscriere a creantei.
va rog sa imi spuneti daca pana acum am procedat gresit sau nu, avand in vedere ca nu s-a mai pus problema niciodata in acest mod.

va mutlumesc
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 12:41, 18 Martie 2013
Din punctul meu de vedere trebuie depusă deoarece instanţa se pronunţă în prima fază a acţiunii strict cu privire la admiterea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei şi pune în vedere administratorului judiciar desemnat notificarea tuturor creditorilor pentru formularea cererilor de înscriere în tabelul creditorilor. Îmi întemeiez această afirmaţie pe prevederile art. 61 din legea nr. 85 / 2006 care prevede că administratorul judiciar va notifica toţi creditorii, iar legea nu specifică vreo excepţie cu privire la cei care au formulat cererea de deschidere a procedurii.
si daca administratorul judiciar a intocmit tabelul creditorilor, in care creanta noastra a fost mentionata? nu echivaleaza cu admiterea creantei?
multumesc
În ce stadiu este procedura de aprobare a tabelului creditorilor? Admiterea creanţei nu o face administratorul judiciar ci instanţa, cererea de admitere se adresează instanţei, nu administratorului judiciar. Conform dispoziţiilor legii nr. 85/2006 administratorul judiciar înscrie din oficiu în tabelul creditorilor numai creanţele salariale.
termenul de afisare a tabelul definitiv a fost 25.02.2013.
Instanţa se va pronunţa cu privire la contestaţia debitorului. Ţineţi-ne şi pe noi la curent cu decizia pronunţată în acest caz.

Alte discuții în legătură

Cum fac dovada neprimirii notificarii Valeriu Greceanu Valeriu Greceanu Azi am aflat ca nu sunt trecut in tabelul definitiv de creante. Lichidatorul mi-a aratat confirmarea de primire a notificarii, trimisa pe adresa mea de ... (vezi toată discuția)
Am de recuperat de la o firma o suma mare de bani nina_2005ro nina_2005ro Buna ziua, sunt administratorul unui srl si am de recuperat de la o firma o suma de bani. Firma a intrat in faliment anul trecut, am depus documentele ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala florin96 florin96 Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de inscriere la masa credala intr-un proces de declararea falimentului. Sotia mea nefiind neplatita de mai multe ... (vezi toată discuția)