timi a scris:
Legea nr. 85/2006 (Legea privind procedura insolventei)
Art. 52
Deschiderea procedurii de insolventa nu afecteaza dreptul unui creditor de a invoca compensarea creantei sale cu cea a debitorului asupra sa, atunci cand conditiile prevazute de lege in materie de compensare legala sunt indeplinite la data deschiderii procedurii.
Cu alte cuvinte eu (creditor) pot invoca o compensare a creantei mele cu cea a debitorului oricand , dupa deschiderea procedurii de faliment, chiar si maine?
V-as ruga sa-mi spuneti, daca e corecta afirmatia mea de mai sus, ce trebuie sa fac propriu -zis? Cum, unde si in ce fel pot invoca compensarea?
Precizez ca termenul limita pt inregistrarea cererii de admitere a creantei in tabelul suplimentar a fost depasit; la fel si celelalte tremene stabilite prin sentinta de intrare in faliment.
Am depus in termen cererea cu creanta iar in cererea mea de admitere a creantelor la tabelul suplimentar am trecut suma corecta ce o am de recuperat de la firma debitore, respectiv din total am scazut factura necompensata.
O alta precizare ar fi aceea ca factura emisa de ei nu e semnata si stampilata de nimeni din societatea mea, e doar trecut un delegat (scris pe calculator numele si Ci) fara semnatura si stampila.
Va astept cu precizari si sfaturi.Multumesc!