avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comisioane bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comisioane bancare

Buna ziua,
Am un credit la Banca facut in martie 2009 la care mi s-au adaugat comisioane de administrare si de risc iar dupa cateva zile de intarziere sunt sunata constant pentru a achita rata. Este normal asa ceva? Cum ar trebuii sa procedez in astfel de situatii.
Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
gi-jane2, moderator
E normal sa fiti anuntata ca ati intarziat, poate ati uitat..
Nu exista nicio legatura intre comisioane si faptul ca sunteti sunata.
Sunt clienti care au obtinut in instanta eliminarea comisionului de risc. Pana la instanta, va puteti plange protectiei consumatorului.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Dupa 5 zile de intarziere banca trebuie sa isi constituie provizioane. Dumneavoastra socotiti ca 5 zile de intarziere inseamna de fapt 35 de zile termen de plata, de la o scadenta la alta fiind 30 de zile (aproximativ, depinzand de luna). Data scadentei inseamna ULTIMA zi de plata. Daca nu ati achitat pana atunci inseamna ca nu ati respectat contractul semnat de dvs, deci e normal sa va sune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjat de catre banca donigao donigao Buna ziua, Cat de legal este sa fii sunat de 20 de ori pe zi de catre un reprezentant al bancii unde ai credit? Ieri am avut 20 de apeluri ratate de la ... (vezi toată discuția)
Comision lunar de gestionare credit prima casa djv0da djv0da Buna ziua, Am un credit Prima Casa la, obtinut in 26.11.2009. Stiu ca OUG 50/2010 a intrat in vigoare dupa aceasta data si v-as ruga sa imi spuneti daca mai ... (vezi toată discuția)
Comision de risc paul_anita paul_anita As dori sa deschid proces impotriva bancii care refuza sa elimine in conformitate cu OG 50/2010 comisionul de risc din contractul de credit. Ce fel de actiune ... (vezi toată discuția)