avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Masuri abuzive in scoli
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Masuri abuzive in scoli

Buna ziua,
Sunt o mama disperata, nu stiu cum sa rezolv problema devenita de acum
de viata, dar si de... moarte. Este vorba de fiul meu care este si el
in pargul disperarii cu privire la sanctiunea primita la liceul unde
invata. A fost abuziv sanctionat cu nota 6 la purtare pe semestrul I a
anului scolar curent fara sa fie vinovat.I s-au adus acuze ca ar fi
fost violent, dar el de fapt a fost si este tinta jignirilor din
partea colegilor, dar si a profesorilor. Cu toate ca invata foarte
bine si merge la olimpiade, nimeni nu-i recunoaste meritele si
profesorii, mai ales diriginta si conducerea liceului, se comporta
discriminatoriu cu el cu unicul scop de a se muta la alt liceu. Am
apelat la Inspectoratul Scolar, insa acestia ne-au tratat cu o foarte
mare indiferenta, nu au raspuns la petitiile transmise timp de 2 luni.
Stiu ca putem contesta in instanta aceste intarzieri, insa si asa cu
aceste reclamatii fiul meu este amenintat si urmarit tot timpul, daca
mai recurgem la plangeri administrative posibil sa-l lase si repetent
sau sa-l exmatriculeze. In modul in care se trateaza probleme la
Inspectorat, nu este de mirare sa fie continuate abuzurile de acest
fel. Sunt disperata deoarece fiul meu ma intreaba in fiecare zi de
nota la purtare, ba mai mult ameninta ca in acest caz chiar va deveni
violent si ii va bate pe cei care il supara. Am mers si la medic
pentru adeverinte medicale sa fim cat de cat acoperiti. Am inceract sa
discutam amiabil cu conducerea, sa ajungem la o intelegere, insa
acestia nici nu vor sa auda si ne sfatuiesc in continuare sa il
transferam de la acest liceu.Insa cine sa primeasca un elev care are
de 9 si 10, iar la purtare 6 (poate doar Grupurile Industriale, ceea ce este exlus avand in vedere comportamentul elevilor de acolo). In acest caz ce actiuni ma sfatuiti sa intreprind? Numai pe calea justitiei pot sa rezolv cu nota la purtare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 14:47, 7 Martie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Din cate vad, doamna a formulat cerere sau petitie si Inspectoratului, acesta fiind obligat sa dea un raspuns in 30 de zile, daca nu, formulati o cerere catre organul ierarhic superior (minister) sau va puteti adresa instantei pentru faptul ca nu au solutionat in termen legal o cerere.
Totusi, va sfatuiesc sa consultati impreuna cu fiul si un psiholog. Este ciudat ca fiul va ameninta ca va recurge la violenta in cazul celor ce il jicnesc. Este greu de crezut ca un liceu vrea sa se debaraseze de un elev olimpic fara ca acesta sa creeze alt gen de probleme. Este deasemenea greu de crezut ca nota la purtare este scazuta fara un avertisment prealabil (cel putin verbal) sau in lipsa unei fapte grave de ordin disciplinar. Din cate am citit, fiul dumneavoastra este in conflict cu toata lumea...iar faptul ca invata foarte bine nu este un argument suficient pentru ai scuza un caracter anti-social. Cantariti foarte bine situatia si incercati sa aflati adevarul obiectiv.
Pentru anona1963: Nu cred ca m-ati inteles foarte bine si nu ati citit mesajul meu in intregime. Nu numai la psiholog am mers...daca afirmati astfel de lucruri, nu cred ca aveti copil, sau daca aveti este prea mic ca sa intelegeti ce este in sufletul unui parinte care isi vede copilul umilit intr-o scoala unde la loc de cinste stau alt gen de elevi (nu vreau sa spun cuvinte jignitoare, dar in nici un caz nu se pot compara cu fiul meu). si daca tot veni vorba, fiul meu nu a injurat pe nimeni niciodata, nu a lovit pe nimeni decat daca a fost provocat...Si chiar nu va vine a crede ca unii copii speciali nu isi gasesc locul in scolile din Romania? cititi putin presa si veti gasi zeci de cazuri unde copii afectati de sindromul ADHD sau Asberger sunt goniti din scoli pentru ca, desi au intelegenta peste medie, nu pot fi integrati, sau de fapt nu se vrea acest lucru. Toti profesorii trimit parintii la psiholog, cand de fapt dansii ar trebui sa mearga si sa invete in primul rand cum sa se comporte cu toate psihotipurilede elevi. Scoala trebuie sa faca toti copii cu atat mai mult cei care isi doresc acest lucru. Numai ca profesorii din zilele noastre trateaza scoala ca pe afacerile personale sau directorii ca patronii de scoala.
Si ca sa fiu cat mai obiectiva, imi pare rau ca trebuie sa va marturisesc, in locul dvs. ma abtineam decat sa dau astfel de raspunsuri, sau daca tot doreati sa va "bagati in seama" cu un raspuns, imi mai adresati cateva intrebari suplimentare, care sigur va ajutau, astfel incat sa evitati afimatii de genul "caracter anti-social". Va sugerez sa dati o cautare pe google si sa studiati termenul mai profund si sigur o sa constatati ca, de fap,t caracterul anti-social il au tocmai cei care il agreseaza verbal si fizic pe fiul meu fara a avea un motiv intemeiat, poate doar asa ca sa se distreze, ca doar de aia vin la scoala, sa aiba ce povesti acasa sau prietenilor... ce "grozavii" au mai facut ei pe la scoala...nu cred ca la asta v-ati gandit..sau poate cine stie, ati fost pe vremuri un liceean din aceeasi categorie...nu vreau sa va jignesc...dar dvs. ati facut-o deja!
Astept totusi un raspuns de la un avocat sau un consilier juridic!
Imi cer scuze doamna!

Sa va pregatiti temeinic pentru studiile universitare unde nici o evaluare nu poate fi contestata in vreun fel (doar in interiorul procedurilor universitatii respective) si nici o decizie a universitatii respective nu poate fi supusa unei contestatii speciale....conform legii invatamantului superior... In cadrul invatamantului obligatoriu nu poti fi exmatriculat, asa ca puteti sta linistita.

Credeam ca raspunsul meu anterior a imbinat un sfat juridic cu unul pragmatic...dar daca am postat ceva necorespunzator, gasiti un buton de "raporteaza abuz" si probabil voi fi sanctionat de catre administratorii saitului. Oricui veti adresa o cerere, o petitie sau o plangere, acesta va judeca lucrurile la rece, cerand informatii profesorilor, elevilor, martorilor...etc...si cum toti sunt impotriva dumneavoastra va fi greu de luat o decizie favorabila.
Imi cer scuze inca odata, chiar daca nu gasesc nimic revoltator in continutul primului meu mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se mai poate face? foaie matricola absolvire liceu - note mai mici decat stiam riannart riannart Fiul meu a terminat anul acesta liceul la Colegiul \"Henri Coanda \"Bacau si cand si-a ridicat foaia matricola de la scoala, am constatat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Copilul meu a fost terorizat de profesori la scoala sept_mihaela sept_mihaela [quot]Fetita mea de 16 ani a fost terorizata un an de zile la scoala de diriginta si implicit si de prietenele ei celelalte profesoare,pana cand m-a sunat ... (vezi toată discuția)
Nota doi la purtare darina2006 darina2006 Fiului meu i-a fost scazuta nota la purtare la doi, nu am mai auzit de o masura atata de dreastica luata vreodata, poate va intrebati ce a facut, nu a dat foc ... (vezi toată discuția)