avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Refuz din partea unui Minister de a elibera o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Refuz din partea unui Minister de a elibera o recomandare

Sunt intr-o situatie complicata, sunt prinsa intr-un cerc vicios si anume: am obtinut o calificare in strainatate si dupa echvalarea studiilor in Romania am trecut printr-un stagiu practic finalazat cu reatestarea pe profil. Am obtinut Cetificat de libera practica care-mi permite sa execit pe teritoriul Romaniei (si nu numai) meseria data. Intre timp am primit o oferta de lucru in strainatate UE, care nu vreau s-o pierd. Pentru recunoasterea calificarilor profesionale in acel stat, se solicita o recomandare de la Ministerul abilitat unde se specifica ca am dreptul de activitate in domeniu. Aici au intervenit si problemele MARI. Dupa depunerea unei cereri, care a fost acceptata initial, apoi am fost contactata de personalul institutiei si anuntata ca dosarul meu nu are rezolvare... Ca ei nu-mi elibereaza nici un fel de document...Am mers personal in audienta la shefa unde am fost intampinata ca o infractoare, ca o impostoare. Am fost si jignita dar am trecut peste toate numai sa primesc un raspuns pozitiv, din pacate nu am reusit. Ce pot face? Doar eu am drept de libera practic, de ce nu pot obtine si acea recomandare? Din cauza neprezentarii acestui act, am primit aviz NEGATIV si nu pot si angajata :sorry::((
Va rog un sfat, cum pot solutiona problema data?
Mutumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
anairam22, utilizator
Cel mai recent răspuns: anairam22 , utilizator 12:47, 7 Martie 2013
Stimata Doamna, in principiu va puteti adresa instantei de contencios. Cu toate ca nu ati precizat exact despre ce profesie este vorba, cine va dat dreptul de libera practica in Romania, daca cei ce au emis atestatul de libera practica in Romania sunt autorizati de minister ,etc...
Asadar, pentru a nu bate campii, este posibil sa va incadrati in acest articol:

Legea 554/2004, legea contenciosului administrativ

Art. 1
(1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea in termenul legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzata. Interesul legitim poate fi atat privat, cat si public.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Sunt asistenta medicala si dreptul de libera practica mi-a fost acordat de catre ORDINUL ASISTENTILOR MEDICALI GENERALISTI, MOASELOR SI ASISTENTILOR MEDICALI DIN ROMANIA.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a profesa expira AnccaS AnccaS Buna ziua! Am terminat facultatea de medicina (radiologie si imagistica- 3 ani), si nu am profesat dupa terminarea studiilor. In cati ani \"expira\" dreptul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În cazul în care un asistent medical generalist, ... anca0704 anca0704 Bună ziua. În cazul în care un asistent medical generalist, o moaşă sau un asistent medical nu îşi exercită profesia efectiv, legal şi neîntrerupt ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dsp-ul simina29 simina29 buna ziua, sunt fiziokinetoterapeut licentiata in anul 2015 la UMF Iasi. am o autorizatie de libera practica de debutant care expira la sfarsitul lunii august ... (vezi toată discuția)