avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Magazin on line - ce informatii de pe alte site-uri am ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Magazin on line - ce informatii de pe alte site-uri am voie sa folosesc?

Buna ziua,
Am tot citit despre "Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala", dar nu am gasit ceea ce ma intereseaza. Doresc sa deschid un magazin on-line si intrebarea este: se pot copia informatiile de pe un site de profil tehic (poze, caracteristici, date tehnice, nume de brand) si folosite pe alt site?? (acelasi profil), gen copy-paste, in vederea comercializarii produselor??
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:28, 8 Martie 2013
in principiu nu puteti copia informatii (chiar daca informatiile respective nu sunt protejate prin dr de autor) de pe respectivul website ptr ca incalcati dr. sui-generis ale autorului care a creat baza de date ptr respectivul website (art 122^1, 122^2 din L 8/1996).
Imaginile de pe internet au drepturi de autor pana la proba contrarie. Adica trebuie sa porniti de la premiza ca sunt protejate, pana cand va este clar ca autorul imaginilor (deci nu tertii) le-au eliberat pentru folosire publica (de ex. licenta copyleft), inclusiv pentru folosire comerciala.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de autor pentru retete culinare gabrielacat gabrielacat Bua ziua, ma confrunt cu o mica problema.Detin o pagina pe care postez retete culinare, adunate de pe alte site-uri(la acestea mentionez linkul de unde iau), ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru documentatii tehnice IB IB Va rog sa ma informati daca trebuie obtinut acordul autorilor (respectiv fabricantilor unor aparate si echipamente), pentru includerea unor caracteristici ... (vezi toată discuția)
Proprietate intelectualã ºtiri rss rwuanna rwuanna As vrea sa afisez intr-un website pe care il detin, stiri RSS distribuite pe internet gratis de agentii / ziare ca Antena 3, gandul.info si altele. Pe ... (vezi toată discuția)