avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie pentru suspendarea permisului pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie pentru suspendarea permisului pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni

Mi-a fost suspendat permisul pentru neacordare de prioritate la trecere de pietoni.Am mentionat in PV ca nu am observat persoana care se angajase pe trecere deoarece chiar langa marcaj era parcata o masina si persoana era chiar in dreptul acestei masini.Pe inregistrarea politiei se vede acest lucru.Am facut si eu cateva poze in care se vede ca masina respectiva era parcata la 1-2 m de trecere.
As dori sa stiu daca pot contesta PV de contraventie pentru acest motiv si care sunt pasii si sfaturile de urmat.
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
naepot, utilizator
Cel mai recent răspuns: naepot , utilizator 09:18, 8 Martie 2013
Un mesaj similar a fost luat in discutie chiar saptamana trecuta...sper ca nu sunteti aceasi persoana...contestati invocand eroarea de fapt ca si cauza ce inlatura raspunderea contraventionala.
Sunt şanse f mici sa obţineţi o soluţie favorabila motivat de faptul ca trebuia sa luaţi toate măsurile de precauţie pt a evita orice pericol în zona trecerii de pietoni.
Multumesc pentru raspuns. Nu stiu discutia de saptamana trecuta. Eu am patit-o chiar astazi, cand echipajul de politie statea efectiv la panda, in zona aceea.Sigur le-au mai picat si altii in plsa, sa--si faca norma de amenzi.
Persoana respectiva n-a fost pusa in pericol deloc, probabil statea in dreptul masinii stationate ca sa aiba vizibilitate si sa se asigure de trecere. Din nefericire , pentru mine, era pe trecerea de pietoni, si politistii asta asteptau.

In masina mai eram cu o persoana, nementionata in PV. As putea sa o folosesc ca martor care sa ma sustina in aceasta contestatie?M-ar ajuta,pentru o rezolvare favorabila?
N-ar fi mare problema suspendarea permisului dar modul cum au procedat(vanatoare pentru amenzi) mi se pare de neacceptat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
În ceea ce priveşte vânătoarea, aveţi dreptate martorul desigur poate fi propus în instanta şi chiar încuviinţată audierea sa, rezultatul însă manifest aceeaşi rezerva ca în primul răspuns ce vi l_am dat.
Nu va costa nimic totusi sa atacati in instanta...eu zic sa o faceti, sa invocati eroarea de fapt si sa prezentati impreuna cu martorul situatia de fapt si modul in care agentii, in loc sa indeparteze masina respectiva, pandeau soferii pentru a ridica permise. Chiar saptamana trecuta, o doamna a povestit ceva similar. Nu a venit cu noi amanunte. Daca actionati in instanta, as fi tare bucuros sa faceti public si rezultatul...

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal necordare prioritate pieton grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Citind pe acest forum despre intimplarile nefericite care le au unii soferi cu organele de politie, m-am hotarit sa prezint si eu problema mea, in ... (vezi toată discuția)
Contestatie - retinere permis neacordare prioritate pietoni snipe1975 snipe1975 Buna ziua, Mi-a fost retinut permisul de conducere, pentru 30 de zile pe motiv ca nu am acordat prioritate la pietoni pe trecere, la intersectia 13 ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - neacordare prioritate pieton ramona_30 ramona_30 buna seara.situatia este asa: la trecere de pietoni, nu vad nici un pieton pe sensul meu de mers, reduc viteza etc pt ca vazusem deja echipajul de politie de ... (vezi toată discuția)