avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident fara daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident fara daune

buna seara. va rog sa ma ajutati cu un raspuns. o persoana a avut un accident rutier fara daune a intrat intr-un copac de pe margina drumului,nimic grav, sa dus la politie pentru dovada de reparatie si de aici incep necazurile, a fost pus sa sufle in etilotest si a indicat 0,62 mg alc. pur in aer expirat, au mers la spital pentru probe ,dupa 4 zile au venit rezultatele 1,2 si 1,3 ,foarte surprinsa toata lumea deoarece nu mai consumase alcool de dimineata de la ora 5 (aprox 2 l vin rosu) iar evenimentul a avut loc dupa masa la ora 3,iar pe persoana respectiva nu sa vazut a fi baut ceva. Cum este posibil ca dupa atata timp sa aiba asemenea valori si cum e mai rau in scadere nu in crestere, spuneti-mi va rog ce urmari vor avea si ce se poate face mai departe.
am inversat valorile 1,3 si 1,2
2 litri de vin e mult...
Posibil sa vi se para o cantitate normala, pe care un om din partea locului o bea in mod obisnuit fara probleme. Poate de aici si perceptia dvs: " de ce este atat de anormala alcolemia?" .
Repet - 2 litri de vin este o cantitate mare, este cam de 10 ori mai mult decat limita normala a organismului pentru metabolizare fireasca. Faceti un calcul fara prea multa matematica: daca 200 ml de vin se metabolizeaza complet in cateve ore, in cate ore se metabolizeaza complet de 10 ori mai mult...O sa va dea peste o zi. Lucru cunoscut de catre cei care mai fac cate un exces, dar doar din cans in cand.
Faptul ca persoana are o perceptie de normalitate asupra efectelor acestei cantitati de bautura alcoolica nu prea are multe in comun cu realitatea propire a organismului. Pentru organism, pur si simplu este un exces, caruia nu ii poate fata.

In fine, nu este o lectie despre consumul de alcool, dar este o sugestie de a privi lucrurile din punctul de vedere al unui corp uman, nu al unei minti umane.
Persoana respectiva are reale probleme, s-a dus ca "mielul la taiat" la politie,acum are dosar penal si la valorile respective risca sa fie trimis in judecata si condamnat,in urma condamnarii permisul se anuleaza.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
si la recalculare sunt sanse sa creasca sau sa scada valorile Mutmesc.
Din datele prezentate in descrierea dvs, la calculul retroactiv valorea o sa iasa mai mare,mai mica nu are cum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan soldat cu dosar penal vovy vovy Va salut, :help: Mi-a fost retinut permisul pt alcool, 0,43 in aerul expirat:\"> ; sange mi s-a recoltat la 2 ore de cand am fost depistat. Cine stie sa-mi ... (vezi toată discuția)
Care din cele doua probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei se ia in calcul? Luciana Lefter Luciana Lefter si pana la urma, cu rezultat proba sange : prima 1 iar a doua 0,8 unde se incadreaza, la infractiune sau contraventie? politistul care se ocupa de dosar a dat ... (vezi toată discuția)