avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa mama si bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa mama si bunica

Buna seara.In familie au ramas 2 frati si tatal lor.In urma cu 15 ani a decedat mama celor 2 frati,iar acum 4 luni a decedat bunica din partea mamei celor 2 frati(soacra tatalui).De pe urma bunicii a ramas o casa si terenuri .Mama celor 2 frati a fost singurul copil,iar bunica nu a mai avut alte rude(frati,surori,sau nepoti)
As vrea sa stiu ce procent va reveni fiecaruia dintre cei 3 mostenitori,si cat timp dupa decesul bunicii dezabterea succesiunii este scutita de taxe.
Daca bunica ar fi avut frati si nepoti din partea acestor frati,acestia ar fi avut drept la mostenire?
Va multumesc.Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 00:56, 8 Martie 2013
1/4 tatal ca sot supravietuitor.
3/4 cei doi copii (in cote egale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la masa succesorala? gioarsa gioarsa Buna ziua, Incerc sa aflu daca legal sunt singurul indreptatit sa am pretentii legale la bunurile ramase in in urma bunicii mele. Este vorba de bunica ... (vezi toată discuția)