avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFA ADMINISTRATIA FINANCIARA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFA ADMINISTRATIA FINANCIARA

Buna seara,

Va rog sa imi spuneti daca pot sa ma inregistrez ca PFA la administratia financiara a sectorului de care apartin, fara sa fie nevoie de inregistrare la registrul comertului?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 10 Martie 2013
PFA-ul se inregistreaza mai intai la Registrul comertului si apoi la Administratia Financiara ...

Persoanele fizice au obligaţia să solicite înregistrarea în registrul comerţului şi autorizarea funcţionării, înainte de începerea activităţii economice, ca persoane fizice autorizate, denumite în continuare PFA, respectiv întreprinzători persoane fizice titulari ai unei întreprinderi individuale.
- art.7 alin.1 din OUG nr.44/2008 -
exista o diferenta intre PFA si PFI, am inteles ca sunt persoane care s-au inregistrat cu profesie liberala (medic) doar la adm. financiara?
Dosarul pentru PFI se depune la Finante, astfel incat nu mai trebuie indeplinite procedurile de la Registrul Comertului.

Acte necesare:
1. Actul de identitate al titularului.
2. Un formular tipizat pe care il gasesti la Directia Finantelor Publice locale.
3. Certificat de atestare in profesia pentru care se cere functionarea ca persoana fizica independenta din partea unei institutii de invatamant
4. Autorizarea pentru practicarea meseriei din partea institutiei care a eliberat certificatul de atestare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auditor energetic pentru cladiri - pfa sau profesie liberala stefansn stefansn Buna ziua, Sunt auditor energetic pentru cladiri atestat de Ministerul Dezvolatarii si sunt inregistrat la RC ca PFA cu codul CAEN 7112. Pot desfasura ... (vezi toată discuția)
Srl sau ii ? bucuradriana bucuradriana in prezent am un srl deschis din2005 si as vrea sa l inchid si sa fac un II . e bine? avantaje si dezavantaje? (vezi toată discuția)
Intreprinderi individuale Bonutzu Bonutzu ce sunt intreprinderile individuale, ce regim juridic au, ce activitati pot sa desfasoare, ce taxe trebuie sa plateasca , ce declaratii trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)