avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate aplica TVA de 5% pentru cei care detin in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate aplica TVA de 5% pentru cei care detin in coproprietate o locuinta in imobil nou

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Sunt coproprietarul unei locuinte cumparate cu TVA 5% in 2010, detin o cota de 50% din respectiva locuinta. Mama mea (casatorita) detine cealalta cota parte de 50% din locuinta. Eram necasatorit cand am cumparat cota de 50% si la fel sunt si in prezent.

As dori sa cumpar o alta locuinta intr-un imobil nou si sa mi se aplice cota de TVA de 5% dar nu stiu daca eu ma incadrez in conditiile legii, locuinta s-ar incadra.

Am vazut ca in ordonanta scrie ca persoanele necasatorite pot cumpara locuinte noi cu TVA 5% cu conditia ca "1. in cazul persoanelor necasatorite, sa nu fi detinut si sa nu detina nicio locuinta in proprietate pe care au achizitionat-o cu cota de 5%;"

Eu nu detin si nu am detinut o locuinta. Detin si am detinut o cota parte dintr-o locuinta. Cum se interpreteaza in acest caz? Mai pot sa beneficiez de TVA 5% sau nu?
Cel mai recent răspuns: rpeleianu , utilizator 21:00, 10 Martie 2013
Nu mai puteti beneficia de cota redusa de TVA de 5%
rpeleianu a scris:

Buna ziua,

Eu nu detin si nu am detinut o locuinta. Detin si am detinut o cota parte dintr-o locuinta. Cum se interpreteaza in acest caz? Mai pot sa beneficiez de TVA 5% sau nu?

Deţineţi o astfel de locuinţă. În proprietate. Coproprietatea este doar o formă a proprietăţii, deţinerea unei cote părţi nefiind de natură să vă facă mai puţin proprietar.
OK, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiari de reducere tva la 5% gsenerg gsenerg pot beneficia de reducere TVA la 5% daca in urma cu 3 ani am achizitionat un apartament - locuinta de serviciu cu scutire de TVA? (vezi toată discuția)
Tva achizitie locuinta Iulia Stroea Iulia Stroea Buna seara, Doresc sa achizitionez doua proprietati de la o persoana juridica, una de aproximativ 60 mp, iar cealalta de aprox 80 mp. Aceasta societate a ... (vezi toată discuția)
Cota redusa de tva la locuinte ContSters69460 ContSters69460 cota redusa de TVA la 5 %,se aplica numai la locuintele sociale, ANL-ului, sau tuturor persoanelor? (vezi toată discuția)