avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită proces in recurs- se pot executa silit cheltuieli de ...
Discuție deschisă în Executare silită

proces in recurs- se pot executa silit cheltuieli de judecata ?

Am un proces pe rol ce se afla in faza de recurs! La judecarea in fond a cauzei, unde am pierdut, am fost obligat la plata unor cheltuieli de judecata, dar eu am inaintat recurs la tribunal. Sunt obligat sa platesc aceste cheltuieli in situatia in care exista un recurs pe rol, nefinalizat? Totodata partea cu care sunt in proces a cerut incuviintarea executarii silite pt aceste cheltuieli de judecata stabilite de instanta de fond, incuviintare care i-a fost admisa de instanta si banuiesc ca urmeaza sa mi se opreasca din salariu. Este normal sa ceara aceste cheltuieli de judecata, in situatia in care procesul nu s-a terminat si este in faza de recurs? De ce i s-a incuviintat executarea silita pt aceste cheltuieli de judecata, cand recursul nu s-a judecat inca? Si ce pot face eu ca sa stopez oprirea acestor sume din salariu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Faur , Mediator 15:15, 8 Martie 2013
Calea de atac a recursului nu este suspensiva de executare , in sensul ca daca este vorba de sume de bani acestea pot fi executate .
Doar daca ar fi vorba de revendicari imobile , mutarea hotarelor , atunci nu ar putea fi pusa in executare pana nu ramane decizia definitiva si irevocabila .
Multumesc pt raspuns! Totusi exista vreo cale sa suspend executarea pana la finalizarea recursului?
La cererea dvs. motivata , instanta sesizata cu judecarea recursului , poate dispune suspendarea executarii hotararii ce o atacati cu recurs .
Aceasta suspendare la cerere , poate fi acordata numai dupa depunerea unei cautiuni de catre dvs , cautiune ce va fi stabilita de catre instanta , dupa ascultarea partilor .

Bafta !
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Carmen Faur, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj- hotarare fara apel ionut c ionut c Este normal ca o instanta(Judecatoria Calarasi ) sa emita o hotarare de partaj fara apel,doar cu recurs in 15 zile?Pe 4 februarie am recursul.Daca nu cer ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - urgent! miha13 miha13 Buna ziua! Pot formula contestatie la executare daca hotararea instantei de fond in litigii de munca, care este executorie de drept, a fost incuviintata ... (vezi toată discuția)
Interesant ioanandrei ioanandrei am cistigat un proces care s-a intins pe durata a 5 ani in : TRIBUNAL ( fond ) am cistigat , CURTE DE APEL ( apel ) am cistigat , INALTA CURTE ( recurs ) ... (vezi toată discuția)