avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj- hotarare fara apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj- hotarare fara apel

Este normal ca o instanta(Judecatoria Calarasi ) sa emita o hotarare de partaj fara apel,doar cu recurs in 15 zile?Pe 4 februarie am recursul.Daca nu cer instantei calificarea acestuia ca apel(din dorinta de a termina acest proces , intrucat dureaza de 3 ani),exista vreun pericol ca hotararea aceasta de la recurs sa fie cumva contestata si sa impiedice executarea? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 21:53, 28 Ianuarie 2009
Buna ziua,

daca valoarea bunurilor partajate este sub 1 miliard de lei vechi atunci calea de atac este recursul.
daca insa din eroare s-a stabilait ca in cauza calea de atac este recursul, atunci instanta superioara va pune in discutia prtilor calificarea caii de atac.

avocat Boncu
Judecarea ca recurs poate influenta executarea silita?Se mai poate modifica cuantumul sultei in recurs?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2009
ionut c, utilizator
Buna ziua,

recursul nu este suspensiv de executare. Adica el nu suspenda executarea silita care se poate desfasura chiar daca este recursul pe rol. In cadrul recursului se poate cere suspendarea executarii silite dar numai cu plata unei cautiuni.
cu ocazia judecatii recursului se poate modifica orice aspect al hotararii fondului.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ContSters344547 ContSters344547 Am primit o somatie de executare silita imobiliara insotita de o incheiere de la judecatorie care admite cererea de incuviintare si un calcul al cheltuielilor. ... (vezi toată discuția)
Proces in recurs- se pot executa silit cheltuieli de judecata ? inregistratnou inregistratnou Am un proces pe rol ce se afla in faza de recurs! La judecarea in fond a cauzei, unde am pierdut, am fost obligat la plata unor cheltuieli de judecata, dar eu ... (vezi toată discuția)
Recurs la recurs?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, am o situatie foarte interesnta intr-un dosar de revendicare imobiliara pe drept comun. Eu apar chiriasul care a cumparat si el de vreo 9 ani si se ... (vezi toată discuția)